Φθιώτιδα - Καιρός: Βροχές και φαινόμενα σε σχήμα «Π»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2020 09:45 Φθιώτιδα - Καιρός: Βροχές και φαινόμενα σε σχήμα «Π»

Βροχές από σήμερα και στη Φθιώτιδα...

Νέο κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει τη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα την Τετάρτη με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Την Πέμπτη τα φαινόμενα βαθμιαία θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα και τη νύχτα θα περιοριστούν στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Οι νοτιάδες στα πελάγη θα φτάσουν τα 7-8 μποφόρ, ενώ την Πέμπτη η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα.

Ένα ακόμη κύμα κακοκαιρίας με βροχές και τοπικές καταιγίδες θα επηρεάσει την Παρασκευή και το Σάββατο το λεγόμενο "Π" της χώρας, δηλαδή το Ιόνιο, δυτική Ελλάδα, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, όπως βλέπουμε στον σχετικό χάρτη.

Την Κυριακή τα προγνωστικά στοιχεία θέλουν - και τρίτο - βαρομετρικό σύστημα από την Ιταλία να δίνει αρκετές βροχές όχι μόνο στο νοητό «Π», αλλά σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα συμπεριλαμβανομένου και της ανατολικής Στερεάς.

Αναλυτικά η πρόβλεψη του συνεργάτη μας Κώστα Λούτα για τη Φθιώτιδα και την υπόλοιπη χώρα έχει ως εξής:

Ο καιρός στην Φθιώτιδα

Με εξαίρεση το Σάββατο, τις υπόλοιπες ημέρες έως και την Κυριακή ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα βροχερός, με τα νερά να είναι πιο αξιόλογα από το βράδυ της Τετάρτης έως το μεσημέρι της Πέμπτης.

Πιο αναλυτικά:

Την Τετάρτη προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές από το μεσημέρι που στη διάρκεια της νύχτας θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΑ 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8-18 βαθμούς.

Την Πέμπτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία βελτίωση από αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία σε πτώση δε θα ξεπεράσει τους 13 βαθμούς.

Την Παρασκευή προβλέπονται νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7-12 βαθμούς.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι βελτιωμένος χωρίς βροχές, ενώ την Κυριακή ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία θα φέρει και πάλι αρκετές βροχές.

Γενική πρόγνωση

Την Τετάρτη προβλέπονται βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά στη δυτική Ελλάδα και το Ιόνιο. Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΔ 4-6 και τοπικά στα πελάγη 7-8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Πέμπτη προβλέπονται βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας πάνω από τα 1500μ. Τη νύχτα η κακοκαιρία θα περιοριστεί στην Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου-Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5-7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση