Στη φυλακή για Χριστούγεννα ο εμπρηστής της Φάτνης

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 08 Δεκεμβρίου 2020 11:01 Στη φυλακή για Χριστούγεννα ο εμπρηστής της Φάτνης

Απειλούσε και έβριζε σε κατάστημα του Βόλου…

Μπορεί να γλίτωσε από τους ψυχίατρους, που αποφάνθηκαν ότι δεν χρήζει νοσηλείας, αλλά καταδικάστηκε χθες από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, και θα οδηγηθεί στη φυλακή ο 37χρονος άστεγος – εμπρηστής της φάτνης που φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και την περασμένη εβδομάδα είχε κάψει τη φάτνη του Δήμου Βόλου.

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με το magnesianews.gr στις 9.30 το πρωί της Δευτέρας (7/12), πήγε σε αναψυκτήριο – πρατήριο άρτου, στη συνοικία Αλιβερίου, μπήκε μέσα και δημιούργησε επεισόδιο, έβρισε τη γυναίκα υπάλληλο και με τα χέρια και τα πόδια του χτυπούσε τον πάγκο και τη βιτρίνα του καταστήματος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 37χρονος είπε στην γυναίκα «αν δεν μου δώσεις τσιγάρο καφέ και τυρόπιτα θα τα σπάσω όλα», ενώ πλησίασε και έσπρωξε δεύτερη υπάλληλο που βρισκόταν πίσω από τον πάγκο, από τα χέρια της οποίας άρπαξε τον καφέ της.

Ο άνδρας κατηγορούνταν για εξύβριση λόγω και έργω και για απειλή, ενώ ήταν για ακόμη μια φορά σε υπερδιέγερση και φώναζε χωρίς λόγο, τόσο στο κρατητήριο, όσο και στη συνέχεια όταν οδηγήθηκε στη δικαστική αίθουσα μέχρι να ανέβουν δικαστής και εισαγγελέας.

Οι αστυνομικοί με κόπο κατάφερναν να τον κρατήσουν σε τάξη, καθώς σηκωνόταν συνεχώς από το εδώλιο και φώναζε δυνατά «τι γίνεται εδώ ρε παιδιά;», αναστατώνοντας τη λειτουργία των Δικαστηρίων.

Επειδή ο 37χρονος ήταν ανήσυχος δικάστηκε με χειροπέδες. Η πρόεδρος του Δικαστηρίου τον ρώτησε αν τον παρακολουθούσε γιατρός και αν έπαιρνε φαρμακευτική αγωγή και ο κατηγορούμενος απάντησε αρνητικά και στα δύο, ενώ ζητούσε να δικαστεί και να τον καταδικάσουν σε όποια ποινή θέλουν.

Για το τελευταίο επεισόδιο, δεν μπορούσε να εξηγήσει επαρκώς τι έγινε και από τα λεγόμενά του δεν μπορούσε να καταλάβει κάποιος τι ήθελε να πει, ενώ σε ερώτηση ότι τις τελευταίες ημέρες έκανε φασαρία χωρίς λόγο μπαίνοντας και σε άλλα καταστήματα, το αρνήθηκε.

Η εισαγγελέας έδρας πρότεινε την εποχή του κατηγορούμενου, με φυλάκιση 40 ημερών για κάθε πράξη και συνολική ποινή φυλάκισης 60 ημερών χωρίς αναστολή και η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, που σημαίνει ότι θα οδηγηθεί στη φυλακή ο εμπρηστής της φάτνης.

Η πρόεδρος του Δικαστηρίου τον ενημέρωσε ότι θα μπει στη φυλακή για λίγες μέρες ώστε να ηρεμήσει, εκεί μπορεί να ζητήσει βοήθεια γιατρού που θα του δώσει φάρμακα, κάτι που είναι προς όφελός του, ώστε όταν βγει να μην είναι επιθετικός.

Ο 37χρονος θα εκτίσει περίπου 24 μέρες φυλάκισης (τα δύο πέμπτα της ποινής), που σημαίνει ότι θα είναι κρατούμενος για τα Χριστούγεννα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση