Παράταση για το «Εξοικονομώ - Αυτονομώ» ζήτησε με ερώτησή του ο Γιάννης Σαρακιώτης

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 08 Δεκεμβρίου 2020 15:50 Παράταση για το «Εξοικονομώ - Αυτονομώ» ζήτησε με ερώτησή του ο Γιάννης Σαρακιώτης

Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας…

Στην ανάγκη χορήγησης παράτασης για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ– Αυτονομώ» στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ειδικά στην πληγείσα από έντονα καιρικά φαινόμενα Φθιώτιδα, αναφέρθηκε μέσω κοινοβουλευτικής ερώτησής του ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης.

Όπως αναφέρει ο κ. Σαρακιώτης, στις 16 Νοεμβρίου δόθηκε στη δημοσιότητα ο οδηγός του προγράμματος «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» ενώ ανακοινώθηκε ότι θα ξεκινήσει η εικονική λειτουργία της πλατφόρμας υποβολής αιτήσεων υπαγωγής στο πρόγραμμα, για την εξοικείωση των ενδιαφερομένων. Παράλληλα, εξαιτίας της πανδημίας αλλά και των καταστροφικών συνεπειών του περάσματος του «Ιανού» από περιοχές της χώρας, ανακοινώθηκε η μετάθεση της ημερομηνίας ανοίγματος της πλατφόρμας υποβολής αιτήσεων ένταξης στο εν λόγω πρόγραμμα.

Σύμφωνα με το Βουλευτή Φθιώτιδας, η εν λόγω μετάθεση ουδόλως ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των ενδιαφερομένων επαγγελματιών και των μηχανικών. Ειδικά όσον αφορά τη Φθιώτιδα, της οποίας 3 Δήμοι επλήγησαν από τον «Ιανό» και κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς και σε άλλες Περιφερειακές Ενότητες της Στερεάς Ελλάδας όπως της Εύβοιας η οποία είχε πληγεί προσφάτως από ακραία καιρικά φαινόμενα, η χορήγηση παράτασης συνιστά αναγκαιότητα στα πρότυπα της αντίστοιχης, η οποία δόθηκε ορθά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας έως τις 20 Ιανουαρίου 2021.

Μεταφέροντας την αγωνία πολλών επαγγελματιών και μηχανικών της Φθιώτιδας, ο κ. Σαρακιώτης ζήτησε από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας «να προβεί στον ορισμό νέας παράτασης για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας», με βάση και τη διαμορφωθείσα κατάσταση στη Φθιώτιδα. Όπως επισημαίνει, απαιτείται ένα εύλογο χρονικό διάστημα, το οποίο να είναι «συμβατό με τις πραγματικές δυνατότητες των μηχανικών να ανταποκριθούν με αποτελεσματικό τρόπο στις απαιτήσεις του εν λόγω προγράμματος».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση