Λαμία: Νέα κρούσματα covid-19 σε τυχαίες δειγματοληψίες

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2020 11:55 Λαμία: Νέα κρούσματα covid-19 σε τυχαίες δειγματοληψίες

Θετικός νοσηλευτής και ένας ακόμη υπάλληλος υπηρεσίας...

Ένα και πλέον μήνα μετά το ολικό lockdown και η πόλη της Λαμίας και γενικά η Φθιώτιδα παρουσιάζει συνεχώς καινούριες πηγές μετάδοσης του νέου κορωνοϊού, διατηρώντας σταθερά, αν και χαμηλά, το επιδημιολογικό της φορτίο.

Το πρωί της Τετάρτης (9/12) έγιναν γνωστά εφτά νέα θετικά τεστ εκ των οποίων το ένα αφορά 43χρονο νοσηλευτή του Νοσοκομείου Λαμίας.

Πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά «θύμα» της πρώτης γραμμής (εκτός των γιατρών) που διαγνώσθηκε με covid τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο όπως και στις δύο προηγούμενες περιπτώσεις, φαίνεται ότι αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό και αποκλείεται η μετάδοση να έχει γίνει εντός του Νοσοκομείου.

Επιπλέον έγιναν γνωστά ότι ασθενούν με covid-19 μία ακόμη 47χρονη από τη Λαμία και μία 80χρονη από την Τραγάνα. Στη λίστα πάντως του ΕΟΔΥ που θα ανακοινωθεί το απόγευμα, αναμένεται να υπάρχουν τουλάχιστον άλλα τρία περιστατικά από τη Λαμία και ένα από τη Σπερχειάδα, που είχαν θετικό αποτέλεσμα σε τεστ που τους έγινε. Στη μία περίπτωση θετικός έχει βγει σε τακτικό rapid test 46χρονος υπάλληλος δημόσιας υπηρεσίας ο οποίος δούλευε κανονικά τις τελευταίες ημέρες.

Με αγωνία βέβαια περιμένουμε και τα αποτελέσματα των μοριακών τεστ από Δομές της Λαμίας, μεταξύ των οποίων και τα επαναληπτικά του Γηροκομείου.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση