Εμπορικός Σύλλογος Λαμίας: Η αγορά "βράζει" από αγανάκτηση…

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2020 08:08 Εμπορικός Σύλλογος Λαμίας: Η αγορά "βράζει" από αγανάκτηση…

Ο Πρόεδρος Γιάννης Βλαχογιάννης ξεσπά με την ιδέα του click-away…

«37 ημέρες μετά το κλείσιμο καταστημάτων λιανικής, με κυβερνητική εντολή λόγω Covid-19 και ενώ όλοι περιμέναμε την επαναλειτουργία της αγοράς με κανονικούς ρυθμούς, συνθήκες και όρους, βρεθήκαμε μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη, αφού μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις καλούμαστε από αύριο 14/12, να επαναλειτουργήσουμε τις επιχειρήσεις μας - άγνωστο μέχρι πότε - με το σύστημα του click-away».

Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον Πρόεδρο του προσωρινού ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου, Γιάννη Βλαχογιάννη που με απλά λόγια ζητάει να μην τους κοροϊδεύουν!

«Κύριοι υπεύθυνοι να μην κοροϊδευόμαστε. Μην μας λέτε ότι θα ξαναλειτουργήσουν τα καταστήματα με κλειστές πόρτες στους πελάτες. Μην μας λέτε ότι ξαναανοίγετε το λιανικό εμπόριο, την ώρα που το βάζετε να λειτουργήσει με όρους ηλεκτρονικού εμπορίου» σημειώνει ο κ. Βλαχογιάννης και συγχρόνως απευθύνει ένα απλό - όπως το αποκαλεί - ερώτημα:

«Γιατί απαγορεύεται η είσοδος σε ένα εμπορικό κατάστημα, ενός πελάτη, την ώρα που επιτρέπεται στα super market να εισέρχονται κατά 10άδες και μην μας πείτε ότι πάει με βάση τα τετραγωνικά, γιατί και εμείς θα σας απαντήσουμε ότι μπορούν και σε εμάς να μπαίνουν ανά άτομο. Γιατί απαγορεύετε την είσοδο ενός πελάτη σε ένα εμπορικό κατάστημα, την ώρα που επιτρέπεται η είσοδος σε ένα κρεοπωλείο, σε ένα κομμωτήριο, σε ένα αρτοποιείο, σε ένα mini market, σε ένα καφεκοπτείο, σε ένα οπωροπωλείο, σε ένα φοροτεχνικό γραφείο κ.τ.λπ

Τα πράγματα για τον κ. Βλαχογιάννη είναι απλά ή δίνουν το δικαίωμα στα καταστήματα να λειτουργήσουν κανονικά, με όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις που προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, δηλαδή μάσκα, γάντια, αντισηπτικό και όχι συνωστισμό, ή αλλιώς όπως λέει «μην μας κοροϊδεύετε»!

«Το προσωρινό Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Λαμίας, έχοντας διαπιστώσει την αγανάκτηση των συναδέλφων για τον τρόπο «επαναλειτουργίας» της αγοράς, ζητάει να παρθούν πίσω οι όροι που ανακοινώθηκαν για το λιανικό εμπόριο και ταυτόχρονα ζητά την φοροελάφρυνση των επιχειρήσεων, όχι με παρατάσεις αλλά με διαγραφή χρεών, που προέκυψαν κατά την διάρκεια της 1ης και 2ης καραντίνας. Είναι αδύνατο να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, την ώρα που τον χρόνο ο οποίος εκπνέει σε μερικές μέρες, είχαν την δυνατότητα να δουλέψουν για περίπου 7 από τους 12 μήνες», προσθέτει με αγανάκτηση ο κ. Βλαχογιάννης και καταλήγει με παράπονο: «Ας μας αποδείξουν έμπρακτα ότι οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις συνεχίζουν να είναι κομμάτι του παζλ της ελληνικής οικονομίας και ότι δεν ξεχνούν ότι ήταν αυτές που για πάρα πολλές 10ετίες την στήριζαν, πληρώνοντας ακόμα και το μάρμαρο πολλές φορές, με έξτρα φόρους, λαθών που μπορεί να γινόντουσαν, από τα οικονομικά επιτελεία της εκάστοτε κυβέρνησης, αλλά και συντηρώντας έναν τεράστιο αριθμό θέσεων εργασίας».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση