Η απάντηση του γιατρού Ι. Πέτρου για τη διασωλήνωση στο ΓΝ Καρπενησίου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2020 10:19 Η απάντηση του γιατρού Ι. Πέτρου για τη διασωλήνωση στο ΓΝ Καρπενησίου

Ο Διευθυντής της Παθολογικής κλινικής του ΓΝ Καρπενησίου Ιωάννης Πέτρου, μετά τα όσα είδαν το φως τη δημοσιότητας, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση για την «αποκατάσταση της αλήθειας», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε την ανακοίνωση του κ. Ιωάννη Πέτρου:

«Μετά τα τελευταία δημοσιεύματα και την πρωτόγνωρη διάσταση που πήρε το περιστατικό της διασωλήνωσης του 33χρονου ασθενούς με Covid-19 στο Γ.Ν. Καρπενησίου την Τετάρτη 09/12/2020 θεωρώ ότι πρέπει να διευκρινίσω κάποια πράγματα για την αποκατάσταση της αλήθειας.

Πράγματι ο αναισθησιολόγος διασωληνώνει αφού συνεννοηθεί με τον θεράποντα ιατρό. Αυτό συνέβη και στο συγκεκριμένο συμβάν.

Συγκεκριμένα αφού κλήθηκα το πρωί της 9/12/2020 αιφνιδίως και επειγόντως από την υπηρεσία μου, όντας σε κατ’οίκον νοσηλεία από Covid-19, ελλείψει άλλου διαθέσιμου παθολόγου την ώρα εκείνη, έσπευσα αμέσως στο νοσοκομείο.

Εκτίμησα τον ασθενή ο οποίος παρά την χορήγηση οξυγόνου σε υψηλό μίγμα με μάσκα ‘Venturi’ βρισκόταν σε οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια. Ήταν ταχυπνοϊκός (38 αναπνοές/min), δυσπνοϊκός και με παθολογικά αέρια αίματος. Προχώρησα σε εργαστηριακές εξετάσεις, οι οποίες ήταν παθολογικές.

Κατόπιν των ανωτέρω ειδοποίησα τους αναισθησιολόγους. Εκτιμήσαμε μαζί το περιστατικό και την κρισιμότητα του και αποφασίσαμε από κοινού να διασωληνωθεί. Επίσης έψαξα και βρήκα κρεβάτι στη ΜΕΘ Χαλκίδος, ενημερώνοντας τον ιατρό της ΜΕΘ για το περιστατικό και ετοίμασα τον φάκελο του ασθενούς.

Την Παρασκευή 11/12/2020 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Κεντρικής Ελλάδος όπου ήμουν καλεσμένος από την κα Τσαντσαλή μετά από σχετική ερώτηση της ίδιας, διευκρίνισα ότι εγώ ως παθολόγος δεν διασωληνώνω, εκτιμώ το περιστατικό και ζητώ από τους αναισθησιολόγους να προβούν στην διασωλήνωση του ασθενούς.

Μάλιστα τους ευχαρίστησα δημοσίως στην εκπομπή αναφέρoντας τα ονόματα τους και τονίζοντας το άριστο αποτέλεσμα της συνεργασίας μας. Προς απόδειξη αυτών μπορεί  κανείς να ανατρέξει στην αντίστοιχη ιστοσελίδα (https://digitalstar.gr/eidiseis-webtv/36869-gegonota-20-30-11-12-2020) όπου βρίσκεται όλη η συνέντευξη μου.

Κλείνω με την εξής ρητορική ερώτηση. “Αφού η όλη διαδικασία θα μπορούσε να γίνει και χωρίς την παρουσία παθολόγου, αλήθεια γιατί κλήθηκα επειγόντως από την υπηρεσία μου με αποτέλεσμα το θέμα να πάρει τόσο μεγάλες διαστάσεις;”»

Με εκτίμηση
Ι. Πέτρου
Δ/ντής Παθ. κλινικής
Γ. Ν. Καρπενησίου
Προσαρμοσμένη αναζήτηση