Λαμία: Τρεις θάνατοι και ένας ακόμη διασωληνωμένος ασθενής από το πέτρινο κτίριο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2020 08:43 Λαμία: Τρεις θάνατοι και ένας ακόμη διασωληνωμένος ασθενής από το πέτρινο κτίριο

Δεύτερος θάνατος από το Γηροκομείο…

Ανεβαίνει δραματικά η μακάβρια λίστα με τους θανάτους από covid-19 στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Τις τελευταίες ώρες έφυγαν από τη ζωή εξαιτίας των επιπλοκών που παρουσίασαν, τρεις ηλικιωμένοι άνθρωποι που νοσηλευόντουσαν στην κλινική covid στο πέτρινο κτίριο. Η μία εξ αυτών μάλιστα ήταν η αιωνόβια γιαγιά από το Γηροκομείο Λαμίας. Πρόκειται για το δεύτερο θύμα της πανδημίας από την κλειστή δομή που έδωσε 52 κρούσματα μαζί με τους «θετικούς» υπαλλήλους της.

Επίσης δύο ακόμη μεγάλοι σε ηλικία άνθρωποι, ένας άνδρας 90 ετών και μία ακόμη γυναίκα της ίδιας ηλικίας αιμοκαθαιρόμενη, που είχε εισαχθεί την προηγούμενη εβδομάδα στο πέτρινο κτίριο, έχασαν τη μάχη με τον επικίνδυνο ιό ανεβάζοντας τον αριθμό των θανάτων στη Φθιώτιδα στους 21, ενώ στο σύνολο στη Στερεά (με την επιφύλαξη θανάτων που έχουν σημειωθεί στο σπίτι και δεν έχουν καταγραφεί) τους 40 (τελευταίος θάνατος 78χρονου από το Βασιλικό στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χαλκίδας).

Στο Νοσοκομείο Λαμίας που έχει βρεθεί στην πρώτη γραμμή και σηκώνει το βάρος και από άλλους νομούς στη νοσηλεία πολύ σοβαρών περιστατικών covid-19, έχουν πεθάνει μέχρι στιγμής 23 ασθενείς.

Γέμισε και πάλι η ΜΕΘ κορωνοϊού

Ένας ηλικιωμένος ασθενής που νοσηλευόταν μέχρι πρότινος στην κλινική covid στο πέτρινο κτίριο, χρειάστηκε να διασωληνωθεί και να εισαχθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Λαμίας.

Έτσι από 16 Δεκεμβρίου υπάρχει και πάλι πληρότητα 100% στη ΜΕΘ με ασθενείς covid κι αυτή τη φορά έχουμε 12 στις 12 κλίνες.

Η προσπάθεια του προσωπικού της ΜΕΘ είναι πολύ μεγάλη, με δεδομένη και τη σοβαρότητα των περιστατικών που νοσηλεύονται - εκ των οποίων τα εφτά είναι εκτός νομού - και τον διαρκή αγώνα μεταξύ ζωής και θανάτου που δίνουν οι περισσότεροι ασθενείς. Ευχάριστη εξέλιξη ότι τέσσερις εκ των ασθενών έχουν παρουσιάσει σημαντική βελτίωση και δείχνουν ότι θα καταφέρουν να βγουν νικητές από αυτή τη δοκιμασία.

Θυμίζουμε ότι νοσηλεύονται έντεκα (11) άνδρες και μία (1) γυναίκα με μέσο όρο ηλικίας τα 68 έτη.

Εξίσου σημαντικό αγώνα δίνει το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό στην κλινική covid του πέτρινου κτιρίου με τους ασθενείς που νοσηλεύονται να είναι σταθερά πάνω από 50 (αυτή τη στιγμή 53) και να πλησιάζει συχνά πυκνά ή και να ξεπερνά τους 60.

Το τελευταίο 24ωρο τα έξι εξιτήρια, τρία για την πνευμονολογική και τρία για τα σπίτια τους, αντικαταστάθηκαν από ισάριθμες εισαγωγές παλαιών κρουσμάτων και συγκεκριμένα τεσσάρων ανδρών ηλικίας 55, 59, 62 και 75 ετών, καθώς και δύο γυναικών 52 και 82 ετών.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση