Λαμία: Συνταξιούχος επέστρεψε εθελοντικά για να βοηθήσει στη μάχη κατά του Covid-19!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2020 08:47 Λαμία: Συνταξιούχος επέστρεψε εθελοντικά για να βοηθήσει στη μάχη κατά του Covid-19!

Κι όμως, είναι γεγονός. Συνταξιούχος του Ελληνικού Δημοσίου από τη Λαμία επέστρεψε εθελοντικά στην υπηρεσία της για να συνεισφέρει στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Ευτυχώς μέσα στη μιζέρια και την καταχνιά της περιόδου που διανύουμε υπάρχουν κάποιες ευχάριστες ειδήσεις, που δίνουν μας δίνουν ελπίδα και ανεβάζουν την ψυχολογίας μας. Η απόφαση που πήρε μια συνταξιούχος να επιστρέψει στη δουλειά της για να βοηθήσει στην πρωτη γραμμή στον πόλεμο με τον κορωνοϊό, είναι μια από αυτές.

Πρόκειται για την κ. Νίκη Μυλωνά-Μουμτζή, πρώην προϊσταμένη της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας στη Φθιώτιδα, η οποία επέστρεψε εθελοντικά, προκειμένου να βοηθήσει την υπηρεσία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην μάχη κατά της πανδημίας ειδικότερα στον δύσκολο κομμάτι της οργάνωσης των εμβολιασμών.

Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί της είπε στο LamiaReport:

«Ως δημόσιος λειτουργός είχα την τύχη να εργαστώ σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας αλλά και στην Κύπρο, κλείνοντας την καριέρα μου στην Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Φθιώτιδας.

Στόχος μου ήταν πάντα η ποιοτικότερη προσφορά στου πολίτες του κράτους μας και η αποδοτικότερη συνεργασία με τους συναδέλφους μου.

Έχοντας δώσει την μάχη με την πανδημία κατά του Η1Ν1, στην πρώτη γραμμή των εμβολιασμών πριν περίπου μία δεκαετία ένιωθα ότι μπορώ να συνεισφέρω ξανά.

Η έλλειψη προσωπικού λόγω της οικονομικής κρίσης στον δημόσιο τομέα αλλά και η δυναμική της της πανδημίας του Covid-19, με έκαναν να αισθανθώ την υποχρέωση προς το κράτος μας, τους πολίτες μας και του πρώην συναδέλφους ότι πρέπει να βοηθήσω όσο μπορώ.

Έτσι, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας κ. Αθανάσιος Καρακάντζας πήρε την απόφαση και μου κοινοποίησε (αριθμ. πρωτ.: 246410/2659) ότι γίνεται δεκτή η αίτηση μου προς την Π.Σ.Ε. να επιστρέψω εθελοντικά στην εργασία μου, πάντα υπό την καθοδήγηση της Διευθύντριας της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας κ. Αλέκας Πλατιά.

Ελπίζω να καταφέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα των επερχόμενων εμβολιασμών και να υποχωρήσει η πανδημία, όπως επίσης να δούμε και άλλους εθελοντές να βοηθούν τους κρατικούς μηχανισμούς, δίνοντας νόημα στην έννοια του εθελοντισμού».

Η κ. Νίκη Μυλωνά-Μουμτζή κατέχει BSc στην Νοσηλευτική και MSc στο Risk Management of Public Healthcare, όπου ήταν συμφοιτήτρια με τον Υπουργό Υγείας κ. Κικίλια.

Αξίζουν συγχαρητήρια στην κ. Νίκη για την πράξη της, αλλά και στον αντιπεριφερειάρχη κ. Καρακάντζα που κινήθηκε ευέλικτα ώστε να δώσει στη Π.Ε. Φθιώτιδας ακόμη ένα στέλεχος ενάντια στην μάχη με την πανδημία και ελπίζουμε να ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμά της.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση