Σε τροχιά αναπτυξης ο Δήμος Στυλίδας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2020 10:45 Σε τροχιά αναπτυξης ο Δήμος Στυλίδας

Τα έργα που ολοκληρώθηκαν και αυτά που έχουν εγκριθεί...

ίΑναλυτικό δελτίο σχετικά με τα έργα που έχουν υλοποιηθεί στο Δήμο Στυλίδας, έδωσε στη δημοσιότητα η Δημοτική Αρχή.

Ειδικότερα έχουν υλοποιηθεί πρόσφατα:

1. Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες των αντιπλημμυρικών έργων στις τοπικές Κοινότητες Αγίας Μαρίνας, Γλύφας και Πελασγίας.

2. Υλοποιήθηκαν οι εργασίες της ανακατασκευής του Κοινοτικού καταστήματος των Μύλων που ήταν πάγιο αίτημα των κατοίκων.

3. Κατακυρώθηκε σε ανάδοχο η προμήθεια και τοποθέτηση φυσικού χλοοτάπητα στο γήπεδο των Ράχεων και αναμένεται το επόμενο διάστημα η έναρξη των  διαδικασιών  κατασκευής του έργου.

4. Αναμένεται η παραλαβή του νέου απορριμματοφόρου, το οποίο θα ενσωματωθεί στο στόλο του Δήμου μας.

5. Ο Δήμος Στυλίδας προχωρά  στην υπογραφή διαδημοτικής συνεργασίας με το Δήμο Δομοκού. Η συνεργασία στοχεύει στην ανταλλαγή απόψεων και στην απλοποίηση των διαδικασιών εκτέλεσης των έργων.

Επίσης μετά από ενέργειες της Δημοτικής Αρχής πρόσφατα εγκρίθηκαν τα παρακάτω:

1.  Χρηματοδότηση με το  ποσό των 248.000 ευρώ από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την κατασκευή αρδευτικού δικτύου της τοπικής Κοινότητας των Μύλων. Η δημοτική αρχή έχει εκπονήσει μελέτη και αναμένεται η άμεση δημοπράτηση και εκτέλεση του έργου. Το έργο θα επιλύσει χρόνια προβλήματα υποδομών που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της περιοχής.

2.  Χρηματοδότηση με το ποσό των 48.000 ευρώ από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την αναβάθμιση του γηπέδου 5X5 της τοπικής Κοινότητας Πελασγίας.

3.  Χρηματοδότηση με το ποσό των 82.000 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο για την κατασκευή  παιδικής  χαράς  στην κεντρική πλατεία στο Αχλάδι και την αναβάθμιση της παιδικής χαράς στις Ράχες.

4. Από τον ίδιο φορέα «Πράσινο Ταμείο» το ποσό των  100.000 ευρώ για τις παιδικές χαρές Στυλίδας και Καραβομύλου .

5. Από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» το ποσό  των 213.000 ευρώ για την αναβάθμιση 12 παιδικών χαρών του Δήμου, για τις οποίες έχει επιλεγεί προσωρινός ανάδοχος και οι εργασίες αναβάθμισης είναι σε διαδικασία εκτέλεσης.

6. Η χρηματοδότηση με το ποσό των  89.000 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο για την αγορά και εγκατάσταση βυθιζόμενων κάδων στην παραλία της τοπικής Κοινότητας των Ράχεων. Στόχος της δημοτικής αρχής είναι ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση των υπηρεσιών του Δήμου προς τους δημότες.

Επισημαίνεται ότι ο Δήμος Στυλίδας έχει χρηματοδοτηθεί για όλες τις προτάσεις που έχει υποβάλλει στο Πράσινο Ταμείο.

«Με συντονισμένες προσπάθειες ο Δήμος σε όλα τα επίπεδα  επιδιώκει να επιλύσει προβλήματα των δημοτών και να δημιουργήσει έργα τα οποία θα διευκολύνουν την καθημερινότητά τους», καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου Στυλίδας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση