Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Διασωληνωμένος ο ένας εγκαυματίας από την έκρηξη στην αποθήκη με το υγραέριο

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2020 09:20 Λαμία: Διασωληνωμένος ο ένας εγκαυματίας από την έκρηξη στην αποθήκη με το υγραέριο

Φέρει εγκαύματα στο λαιμό, καθώς πλησίασε την αποθήκη την ώρα που σημειώθηκε έκρηξη από ανάφλεξη αερίου…

Στο Γενικό Κρατικό διακομίστηκε ο ένας εκ των τραυματιών στη μεγάλη πυρκαγιά με εκρήξεις, που ξέσπασε το βράδυ της Πέμπτης (17/12) σε αποθήκη με φιάλες και δεξαμενή υγραερίου στη Λαμία και συγκεκριμένα χαμηλά στην οδό Σπύρου Μελά στα Καλύβια.

Πρόκειται για 57χρονο πολίτη που έχει σχέση με την αποθήκη και υπέστη σοβαρά εγκαύματα στο λαιμό, κατά τη διάρκεια της δεύτερης μεγάλης ανάφλεξης του αερίου που φυλασσόταν στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις.

Η κατάστασή του κρίθηκε σοβαρή για αυτό και διασωληνώθηκε στο Νοσοκομείο Λαμίας όπου μεταφέρθηκε αρχικά και στη συνέχεια διακομίστηκε στο Νοσοκομείο της Αθήνας.

Την ώρα της δεύτερης έκρηξης στο σημείο επιχειρούσαν δύο ακόμη πυροσβέστες που μεταφέρθηκαν και εκείνοι στο Νοσοκομείο, χωρίς κάτι σοβαρό, καθώς αποχώρησαν αμέσως μετά.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή της δεύτερης έκρηξης:

Η Πυροσβεστική κατάφερε αργά το βράδυ να σιγουρέψει ότι δε θα προχωρούσε το κακό που απείλησε μία ολόκληρη συνοικία, καθώς εκκενώθηκαν σπίτια σε ακτίνα δύο τετραγώνων.

Αν και αρχικά την υπόθεση ανέλαβε το Ανακριτικό της ΠΥ Λαμίας, στη συνέχεια και με εντολή Εισαγγελέα, την προανάκριση ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας για να εξακριβώσει τι συνέβη στο χώρο και κινδύνευσε να ανατιναχθεί ολόκληρο τετράγωνο και να κινδυνεύσουν εκατοντάδες άνθρωποι και περιουσίες.

Στο σημείο από το πρωί της Παρασκευής στο χώρο βρίσκονται όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες, καθώς εκτός της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, διενεργούν αυτοψία υπάλληλοι της Περιφέρειας και του τελωνείου.