Προσοχή λήγει η προθεσμία για την αποζημίωση εποχικών στον τουρισμό

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2020 13:05 Προσοχή λήγει η προθεσμία για την αποζημίωση εποχικών στον τουρισμό

Επικαιροποίηση τραπεζικού λογαριασμού μέχρι 23 Δεκεμβρίου…

Την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου, λήγει η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την έκτακτη μηνιαία αποζημίωση εποχικά εργαζομένων στον τουρισμό και επισιτισμό χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης το περασμένο καλοκαίρι΄

Σύμφωνα με τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, δικαιούχοι είναι οι εποχικά εργαζόμενοι του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης που έλαβαν τακτική επιδότηση ανεργίας για 3 μήνες και 5 ημέρες, από τον Σεπτέμβριο 2019 έως και τον Φεβρουάριο 2020 και παρέμειναν εγγεγραμμένοι άνεργοι από τον Ιούνιο έως και τον Αύγουστο 2020.

Οι δικαιούχοι πρέπει να επικαιροποιήσουν τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ) που είναι ήδη καταχωρισμένος στον ΟΑΕΔ και να αποδεχτούν προτυποποιημένη υπεύθυνη δήλωση.

Δεν απαιτείται καμία άλλη ενέργεια, καθώς ο ΟΑΕΔ θα καταβάλει την έκτακτη αποζημίωση, εφόσον πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις. Η πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα γίνεται με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet ή ΟΑΕΔ, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr.

Η έκτακτη μηνιαία αποζημίωση ανέρχεται στο ύψος του τελευταίου μηνιαίου επιδόματος ανεργίας και είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και δεν προσμετράται στο συνολικό, πραγματικό ή τεκμαρτό, οικογενειακό εισόδημα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση