Λαμία: Του πήρε 1.000 ευρώ για αυτοκίνητο - φάντασμα!

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2020 09:05 Λαμία: Του πήρε 1.000 ευρώ για αυτοκίνητο - φάντασμα!

Δύο εξιχνιάσεις απάτης με παραπλανητικές αγγελίες στο διαδίκτυο…

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, εξιχνιάσθηκε απάτη σε βάρος 69χρονου Λαμιώτη, η οποία διαπράχθηκε μέσα στο Δεκέμβριο, με θέμα την πώληση αυτοκινήτου που δεν έγινε ποτέ!   

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας ενός 43χρονου Έλληνα υπηκόου, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία.

Ειδικότερα, ο 69χρονος φέρεται να είδε αγγελία σε ιστοσελίδα αυτοκίνητων για την πώληση ενός οχήματος, με τον 43χρονο να καταφέρνει να του αποσπάσει 1.000 χωρίς ποτέ να παραλάβει τίποτα. Μάλιστα ο επιτήδειος κατάφερε να «εισπράξει» το παραπάνω ποσό αφού παρουσιάστηκε αυτοπροσώπως στον ηλικιωμένο, ενώ το υπόλοιπο των χρημάτων τα απέσπασε με τραπεζικό έμβασμα.

Την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας.

Συγχρόνως από το Τμήμα Ασφάλειας Λιβαδειάς εξιχνιάσθηκε απάτη σε βάρος άλλου άνδρα, η οποία διαπράχθηκε τον περασμένο Νοέμβριο στη Λιβαδειά.   

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας ενός Ρομά, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία.

Ο δράστης, κατόπιν τηλεφωνικών επικοινωνιών, κατάφερε να πείσει τον παθόντα, με το πρόσχημα της δήθεν πώλησης Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, για το οποίο είχε αναρτηθεί αγγελία σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης αυτή τη φορά και να καταβάλει χρηματικό ποσό 500 ευρώ σε τραπεζικό του λογαριασμό, ως προκαταβολή για την αγορά του οχήματος, χωρίς ουδέποτε να το παραλάβει.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση