Λαμία: Εξιτήριο από τη ΜΕΘ covid για 53χρονο

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2020 09:14 Λαμία: Εξιτήριο από τη ΜΕΘ covid για 53χρονο

Στο σπίτι του μετά από ένα μήνα περιπέτειας με τον κορωνοϊό για Λαμιώτη επαγγελματία. Θάνατος από κορωνοϊό στη Φωκίδα…

Στον πόλεμο κατά του κορωνοϊού οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Λαμίας κερδίζουν πολλές μικρές μάχες.

Όπως με τον 53χρονο από το Ραπτόπουλο Ευρυτανίας, που μετά από 18 ημέρες νοσηλείας στη ΜΕΘ κατάφερε να πάρει εξιτήριο για την Κλινική covid. Ο συγκεκριμένος άνδρας ήταν ο πρώτος ουσιαστικά που νοσηλεύτηκε στην «καινούρια πτέρυγα» ΜΕΘ που στήθηκε μέσα σε δύο εβδομάδες από διοίκηση, γιατρούς και τεχνικό προσωπικό. Επιπλέον ήταν ο 5ος ασθενής στο ισχυρό 2ο κύμα της πανδημίας, που βγαίνει σε καλή κατάσταση από την Μονάδα Εντατικής έχοντας νικήσει το θανατηφόρο ιό.

Στους νικητές και ένας 69χρονος γνωστός Λαμιώτης, που είχε πάρει εξιτήριο από τη ΜΕΘ την 1η Δεκεμβρίου για την Κλινική covid και την Πέμπτη (17/12) επέστρεψε υγιής στο σπίτι του.

Στη ΜΕΘ αυτή τη στιγμή υπάρχουν 11 περιστατικά, 10 άνδρες και 1 γυναίκα, συνολικά πέντε από τη Φθιώτιδα, τέσσερις από τη Καρδίτσα και δύο από τη Λάρισα, με μέσο όρο ηλικίας τα 69 έτη.

Στο Πέτρινο κτίριο ο αριθμός των ασθενών μεταβάλλεται καθημερινά «φλερτάροντας» εδώ και δύο εβδομάδες με τον αριθμό 60 (58 αυτή τη στιγμή). Ωστόσο αναμένονται τέσσερα τεστ ασθενών να βγουν αρνητικά (2η φορά) και να υπάρξουν ισάριθμα εξιτήριο.

Στον αντίποδα με τα ευχάριστα νέα, είχαμε τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου μιας ηλικιωμένης γυναίκας από την Άμφισσα στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου. Αυτός ήταν ο δεύτερος συνεχόμενος θάνατος στο ίδιο Νοσοκομείο με πολίτη της Περιφέρειας Στερεάς, μετά την απώλεια του 51χρονου επαγγελματία από το Καρπενήσι.

Επιπλέον ήταν ο 5ος θάνατος πολίτη της Φωκίδας από κορωνοϊό από τις 10 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε, με τις απώλειες μέχρι στιγμής να καταγράφονται σε πέντε διαφορετικά Νοσοκομεία (Ευαγγελισμός, ΓΝ Λιβαδειάς, ΓΝ Λαμίας, Γεννηματάς και ΓΝ Αγρινίου).

Προσαρμοσμένη αναζήτηση