Πένθος στο Καρπενήσι για το θάνατο ηλικιωμένου από κορωνοϊό

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2020 12:45 Πένθος στο Καρπενήσι για το θάνατο ηλικιωμένου από κορωνοϊό

Μεγαλώνει η λίστα των Ευρυτάνων πολιτών που φεύγουν από τη ζωή ύστερα από επιπλοκές του κορονοϊού.

Την Κυριακή (20/12) ένας ηλικιωμένος, ετών 89 ετών, που είχε διαγνωστεί θετικός στον νέο ιό και νοσηλευόταν, εδώ και περίπου δύο εβδομάδες, στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου, κατέληξε, καθώς η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε επιδείνωση. Ο ηλικιωμένος, που ζούσε στο Καρπενήσι, έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, ενώ στο νοσοκομείο με κορονοϊό είχε νοσηλευτεί και η σύζυγός του, η οποία ωστόσο ανάρρωσε. Δυστυχώς δεν συνέβη το ίδιο και με τον 89χρονο.

Πρόκειται για τον πέμπτο νεκρό, ασθενή με covid-19, στην Ευρυτανία, σε διάστημα ενός μήνα. Στα τέλη Νοεμβρίου, την τελευταία τους πνοή στο Γ.Ν. Καρπενησίου, λόγω σοβαρών επιπλοκών της νόσου, είχαν αφήσει δύο άνδρες (ηλικίας 76 και 87 χρόνων), ενώ στις 10 Δεκεμβρίου στη μακάβρια λίστα προστέθηκε και ένας 59χρονος από χωριό της Δυτικής Ευρυτανίας. Πριν λίγες ημέρες, σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση για τον θάνατο 51χρονου επιχειρηματία στο Καρπενήσι.

Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων ανέρχεται στα 72 έτη, ενώ στην Ευρυτανία, το ποσοστό θνητότητας επί των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων διαμορφώνεται στο 2,08%.

Πηγή; Ευρυτανικά Νέα

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση