Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ένα «ορφανό» κρούσμα στη συνοικία των Ρομά στην Ανθήλη

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2020 09:01 Ένα «ορφανό» κρούσμα στη συνοικία των Ρομά στην Ανθήλη

Κινητοποίηση Δήμου, ΕΟΔΥ και Περιφέρειας…

160 γρήγορα τεστ (rapid test) στη συνοικία των Ρομά στην Ανθήλη Λαμίας πραγματοποιήθηκαν από τις Κινητές Ομάδες Υγείας τους ΕΟΔΥ Φθιώτιδας από το πρωί της Τρίτης (22/12), σε συνέχεια της δειγματοληψίας που είχαν κάνει στον καταυλισμό της Καμηλόβρυσης την περασμένη Πέμπτη.

Δυστυχώς αυτή τη φορά βρέθηκε ένα (1) θετικό που αντιστοιχεί σε 14χρονο ο οποίος και εκδηλώνει ήπια συμπτώματα της νόσου. Αν και το ένα (1) θετικό δείγμα στα 160 είναι πολύ μικρό ποσοστό, εντούτοις σε κοινωνικές ομάδες όπως οι Ρομά μπορεί να εξελιχθεί σε βραδυφλεγές φυτίλι ικανό να πυροδοτήσει μία υγειονομική βόμβα.

Για αυτό ο Αντιδήμαρχος Υγείας του Δήμου Λαμιέων Παναγιώτης Στασινός σε συνεννόηση με τον γιατρό της 2ης ΤΟΜΥ Λαμίας, που είναι και υπεύθυνος των ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ στη Φθιώτιδα, Παύλο Μαμακή και την Διεύθυνση Αστυνομίας, θα οργανώσουν την άμυνά τους ώστε να εξασφαλιστεί η προβλεπόμενη καραντίνα για τον ασθενή και την οικογένειά του που σημειωτέον βγήκε αρνητική στο τεστ.

Από πλευράς Δήμου θα εξασφαλισθεί στην οικογένεια το φαγητό των επόμενων 14 ημερών, ώστε να μη χρειαστεί να βγει από το σπίτι και η Αστυνομία θα ελέγχει την τήρηση της καραντίνας. Από την πλευρά του ο ΕΟΔΥ θα προγραμματίσει την επανεξέταση της οικογένειας ή του πληθυσμού.

Δείτε φωτογραφίες από τις δειγματοληψίες των ΚΟΜΥ στην Ανθήλη: