Λαμία: Ένας ακόμη θάνατος από κορωνοϊό

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2020 10:55 Λαμία: Ένας ακόμη θάνατος από κορωνοϊό

Το πρώτο 24ωρο χωρίς νέα εισαγωγή στο Νοσοκομείο Λαμίας…

Την απώλεια ενός ακόμη συνανθρώπου μας από τις επιπλοκές που προκαλεί ο κορωνοϊός, είχαμε στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λαμίας αργά το βράδυ της Τρίτης (22/12).

Πρόκειται για τον 73χρονο που είχε διακομιστεί διασωληνωμένος από το Νοσοκομείο Λάρισας την 1η Δεκεμβρίου και είχε εισαχθεί στα νέα κρεβάτια ΜΕΘ κορωνοϊού που είχαν δημιουργηθεί τότε.

Έτσι δυστυχώς φτάσαμε στους 26 θανάτους από κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Λαμίας από την αρχή της πανδημίας.

Οι έξι (6) απώλειες (με του 73χρονου), είναι όλοι άνδρες από ισάριθμους νομούς εκτός Φθιώτιδας, όπως Φωκίδα, Βοιωτία, Καρδίτσα, Ευρυτανία, Μαγνησία και τώρα Λάρισα. Οι υπόλοιποι 20 θάνατοι, αφορούν πολίτες της Φθιώτιδας με το νομό να θρηνεί συνολικά την απώλεια 25 ανθρώπων από κορωνοϊό, 12 ανδρών και 13 γυναικών, ηλικίας από 59 έως 100 ετών (μ.ο. τα 81,5 έτη).

Έτσι στη ΜΕΘ νοσηλεύονται 11 ασθενείς (από τις 12 κλίνες), ενώ στην κλινική covid στο «πέτρινο» κτίριο παραμένουν οι ασθενείς στους 58. Το ενθαρρυντικό είναι ότι το πρωί της Τετάρτης (23/12) έκλεισε ένα 24ωρο χωρίς νέα εισαγωγή.

Είναι το πρώτο 24ωρο μετά την έξαρση του Νοεμβρίου που δεν υπήρξε εισαγωγή κι αυτό σε συνδυασμό με τη μείωση των νέων κρουσμάτων δημιουργεί ένα αίσθημα αισιοδοξίας ότι ο νέος χρόνος θα είναι καλύτερος από αυτόν που μας αποχαιρετά σε λίγες ημέρες…

Προσαρμοσμένη αναζήτηση