Απολογισμός έργων και δράσεων από την Φάνη Σπανό και τους συνεργάτες του

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2020 08:50 Απολογισμός έργων και δράσεων από την Φάνη Σπανό και τους συνεργάτες του

Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου: «Ολοκληρώσαμε τη χρονιά με 14 ιδιαίτερα παραγωγικές συνεδριάσεις»…

Πολύωρη και ενημερωτική, σχετικά με τον αναπτυξιακό προγραμματισμό και τη διαχείριση χρηματοδοτικών εργαλείων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ήταν η μονοθεματική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020.

Ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός, οι Αντιπεριφερειάρχες και τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη, ενημέρωσαν το Περιφερειακό Συμβούλιο για την πορεία υλοποίησης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΕΣΠΑ) Στερεάς Ελλάδας 2014 – 2020 και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Στερεάς Ελλάδας.

Σε ότι αφορά το ΕΣΠΑ, όπως παρουσιάστηκε, έχουν ενταχθεί και υλοποιούνται 177 έργα και δράσεις συνολικού προϋπολογισμού 203,63 εκατ. ευρώ. Μεταξύ αυτών είναι ιδιαίτερα σημαντικά έργα και παρεμβάσεις, όπως ενδεικτικά:

- Η ΟΧΕ Ασωπού.

- Το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας.

- Η ανάπτυξη του δικτύου φυσικού αερίου σε 6 μεγάλες πόλεις της Στερεάς Ελλάδας.

- Η στήριξη Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων, που επλήγησαν από τον Covid-19.

- Ο ιατρικός εξοπλισμός και η πρόσληψη προσωπικού για τις δομές Υγείας της Στερεάς Ελλάδας.

Αντίστοιχα, από το ΠΔΕ της Στερεάς Ελλάδας χρηματοδοτούνται ή και υλοποιούνται κομβικά έργα και δράσεις συνολικού προϋπολογισμού 700 εκατ. ευρώ περίπου, μεταξύ των οποίων είναι ενδεικτικά:

- Η κατασκευή του νέου κλειστού κολυμβητηρίου της Λαμίας και η αναστήλωση της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας.

- Η βελτίωση των οδικών αξόνων της Περιφέρειας.

- Τα στρατηγικά έργα των κάμπων Κωπαΐδας, Σπερχειού, Μόρνου και Λήλαντα.

- Η αναβάθμιση του χιονοδρομικού κέντρου Βελουχίου.

- Οι λιμένες Αγ. Κωνσταντίνου, Μαντουδίου, Ιτέας και Γλύφας.

- Η αναστήλωση και ανάδειξη των Αρχαίων Θεάτρων Δελφών, Ερέτριας και Ορχομενού.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Κλείνουμε το έτος με μια συνεδρίαση - ενημέρωση για τα βασικά μας χρηματοδοτικά προγράμματα. Διαπιστώθηκε για μία ακόμη φορά η υψηλή απορροφητικότητα που καταγράφει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

»Αυτό, όμως, που προέχει δεν είναι τα ποσοστά. Είναι ότι προχωρούμε με ταχείς ρυθμούς σε σημαντικές παρεμβάσεις, για να καλύψουμε τις κοινωνικές ανάγκες και να διασφαλίσουμε τις αναπτυξιακές προοπτικές της Στερεάς Ελλάδας. Και το κάνουμε από την πρώτη μέρα, όλοι μαζί και με όλες μας τις δυνάμεις.

»Τέλος, οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους υπηρεσιακούς μας συνεργάτες, γιατί στη σκληρή δουλειά τους οφείλεται καθετί καλό που γίνεται σε αυτή την Περιφέρεια».

Από την πλευρά του ο άνθρωπος που διηύθυνε τη συζήτηση και είχε εν γένει την ευθύνη της ομαλής έκβασής όχι μόνο της συγκεκριμένης συνεδρίασης αλλά και όλων των υπολοίπων του έτους, ο Πρόεδρος του ΠΣ Ηλίας Σανίδας δήλωσε τα εξής: «Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους για τον πολιτικό πολιτισμό που επέδειξαν στη σημερινή συνεδρίαση, όπως και στις προηγούμενες όλου του έτους. Ολοκληρώσαμε τη χρονιά με δεκατέσσερις ιδιαίτερα παραγωγικές συνεδριάσεις στις οποίες υπήρξε συγκερασμός διαφορετικών απόψεων για το κοινό καλό των πολιτών της Στερεάς Ελλάδας. Εύχομαι σε όλους Καλά Χριστούγεννα, καλή χρονιά, με υγεία, αγάπη και αισιοδοξία».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com