Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα πρόστιμα σε Φθιώτιδα και Στερεά για άσκοπες μετακινήσεις

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου 2020 09:00 Τα πρόστιμα σε Φθιώτιδα και Στερεά για άσκοπες μετακινήσεις

Οι αστυνομικές υπηρεσίες δεν ήταν σε αργία…

Παραμονή Χριστουγέννων και οι έλεγχοι καλά… κράτησαν στη Στερεά Ελλάδα και σε όλη τη χώρα από τις αστυνομικές υπηρεσίες που έχουν την ευθύνη για την τήρηση των μέτρων περιορισμού της διασποράς του επικίνδυνου ιού.

Μάλιστα λόγω των παραδοσιακών συνηθειών ενόψει Χριστουγέννων η εντολή του Αρχηγείου ήταν για αυξημένους ελέγχους προς αποφυγή ρεβεγιόν που μπορεί να μετατραπούν σε «υγειονομική βόμβα».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport το τελευταίο 24ωρο και μέχρι της 06:00’ το πρωί των Χριστουγέννων στη Στερεά είχαμε 156 πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις και μη χρήση μάσκας.

Από αυτά στη Φθιώτιδα ήταν τα 34 και μάλιστα 4 από αυτά μετά τις 10:00’ το βράδυ. Οι έλεγχοι ήταν συνεχείς από τα πληρώματα της ΕΛΑΣ μέχρι τα ξημερώματα και παρά το γεγονός ότι η κίνηση ήταν ελάχιστη ως ανύπαρκτη, μόνο από εργαζόμενους και ανθρώπους που αναζήτησαν κάποιο φαρμακείο, βεβαιώθηκαν τέσσερα (4) πρόστιμα σε ισάριθμα άτομα που δεν τήρησαν τα μέτρα.

Αναλυτικά στη Στερεά επιβλήθηκαν 21 πρόστιμα για μη χρήση μασκών και τήρηση αποστάσεων και συγκεκριμένα:

8 στη Φθιώτιδα

8 στην Εύβοια

3 στη Βοιωτία

2 στην Ευρυτανία

Για παραβάσεις περιορισμού μετακίνησης επιβλήθηκαν 135 πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

45 στην Εύβοια

42 στη Βοιωτία

26 στη Φθιώτιδα

22 στη Φωκίδα

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αυξημένη ένταση εδικά αυτές τις ημέρες που παρουσιάζεται μια χαλαρότητα στην τήρηση των απαιτούμενων μέτρων για να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του φονικού ιού.