Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Γιατρός της πρώτης γραμμής θετικός στον κορωνοϊό

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2020 09:11 Λαμία: Γιατρός της πρώτης γραμμής θετικός στον κορωνοϊό (φώτο αρχείου)

Μετά από δύο μήνες σκληρής μάχης με την ασθένεια «λαβώθηκε» προσωπικό του Νοσοκομείου Λαμίας…

Από τα ελάχιστα Νοσοκομεία που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή κατά της διάρκεια του δευτέρου και σφοδρού κύματος της πανδημίας και δεν νόσησε το προσωπικό του, ήταν το Νοσοκομείο Λαμίας.

Ελάχιστα και μεμονωμένα τα περιστατικά, μέχρι σήμερα τα όποια κρούσματα είχαν να κάνουν με εξωτερικές δραστηριότητες του προσωπικού. Ωστόσο όταν έχεις διαχειριστεί εκατοντάδες περιστατικά σε ΜΕΘ και Κλινική covid και μάλιστα υπό ασφυκτική αριθμητική πίεση, από τα μέσα Νοεμβρίου, κάποια στιγμή θα συνέβαινε και αυτό, όπως το είδαμε σε όλα τα μεγάλα Νοσοκομεία της χώρας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε μετά την τελευταία του βάρδια στην κλινική covid, γιατρός της πρώτης γραμμής. Ο συγκεκριμένος γιατρός έχει συνδέσει το όνομά του με τις καλύτερες στιγμές των ασθενών στη «μοναξιά του κορωνοϊού» στο πέτρινο κτίριο και όλοι ανεξαιρέτως οι νοσηλευόμενοι έχουν μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για κείνον.

Μετά από εξαντλητικές βάρδιες τον τελευταίο μήνα προκειμένου να ανταποκριθεί η Κλινική καθημερινά στην περίθαλψη 60 και πλέον ασθενών, αισθάνθηκε κούραση και υπεβλήθη σε τεστ το οποίο βγήκε θετικό. Ο ίδιος και η οικογένειά του άμεσα μπήκαν σε καραντίνα, ενώ από την ιχνηλάτηση δε φαίνεται να υπάρχει επαφή με κάποιο άλλο πρόσωπο χωρίς τη χρήση προστατευτικών μέσων. Το σημαντικό επίσης είναι ότι πρόλαβε πριν παραδώσει, να δώσει εξιτήριο σε οκτώ ασθενείς που αρνητικοποιήθηκαν, αλλά και να πάρει επίχρισμα από άλλους τόσους περιμένοντας και για κείνους τα ευχάριστα αποτελέσματα ώστε να κάνουν την αλλαγή του χρόνου σπίτι τους.

Χάρη στις προσπάθειες τις δικές του και των συναδέλφων του ιατρών και νοσηλευτών, για πρώτη φορά μετά από 1,5 σχεδόν μήνα, οι ασθενείς στο Πέτρινο το πρωί της Δευτέρας (28/12) έπεσαν στους 50. Μαζί με τους ασθενείς στη ΜΕΘ Κορωνοϊού βέβαια οι άνθρωποι που νοσηλεύονται στο ΓΝ Λαμίας με covid-19 είναι 60, αριθμός πολλαπλάσιος από Νοσοκομεία περιοχών όπου είχαμε περισσότερα κρούσματα! Ίσως κι αυτό είναι ένα ακόμη στοιχείο ότι ο επικίνδυνος ιός στη Φθιώτιδα χτύπησε με ιδιαίτερη ένταση παρά τη μικρή διασπορά.