Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Ορειβατικό Καταφύγιο Βαρδουσίων στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Στερεάς

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2020 09:05 Το Ορειβατικό Καταφύγιο Βαρδουσίων στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Στερεάς

Επισκευές ύψους 240.000 ευρώ σε υψόμετρο 2.000 μέτρων…

Προγραμματική σύμβαση για την επισκευή του Ορειβατικού Καταφυγίου Βαρδουσίων, υπέγραψαν Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας και Αναρρίχησης.

Η σύμβαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός, περιλαμβάνει τη μελέτη και τη χρηματοδότηση του έργου «Επισκευή Ορειβατικού Καταφυγίου Βαρδουσίων» προϋπολογισμού 240.000€, μέσω του Τεχνικού Προγράμματος της Π.Ε. Φωκίδας για την εκτέλεση Χωματουργικών - Τεχνικών - Οικοδομικών · Η/Μ εργασιών.

Το ορειβατικό καταφύγιο «Νάσος Τζάρτζανος», βρίσκεται στη θέση «Πιτιμάλικο» και σε υψόμετρο 2.000 μέτρων του όρους Βαρδουσίων στα όρια της Τοπικής Κοινότητας Αθανασίου Διάκου, του Δήμου Δελφών.

«Προχωρούμε, σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας, σε ένα καθαρά αναπτυξιακό έργο για τη Φωκίδα. Το ορειβατικό καταφύγιο «Νάσος Τζάρτζανος» προσελκύει επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και η επισκευή του θα συμβάλλει στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη των Κοινοτήτων Αθανασίου Διάκου, Μουσουνίτσας, Αρτοτίνας, Στρώμης, Συκιάς, Μαυρολιθαρίου και της ευρύτερης περιοχής», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.