Λαμία: Πότε και πως θα γίνει ο εμβολιασμός

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2020 09:18 Λαμία: Πότε και πως θα γίνει ο εμβολιασμός

Ποιοι θα εμβολιαστούν πρώτοι…

Στις 4 Ιανουαρίου 2021 θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στο Νοσοκομείο Λαμίας σε έναν πρώτο κύκλο που θα διαρκέσει έως τις 21 Ιανουαρίου και θα περιλαμβάνει τον εμβολιασμό, του υγειονομικού προσωπικού του ΓΝ Λαμίας, των Κέντρων Υγείας και του ΕΚΑΒ.

Το LamiaReport επικοινώνησε με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη αλλά και με τον Ανδρέα Κολοκυθά, Διοικητή του ΓΝ Λαμίας, όπου θα είναι το πρώτο εμβολιαστικό κέντρο στη Φθιώτιδα με δυνατότητες που λίγα Νοσοκομεία στην χώρα μας διαθέτουν.

Ο κ. Σερέτης επιβεβαίωσε ότι όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί, αρχικά στο υγειονομικό προσωπικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου και στη Λαμία την πρώτη Δευτέρα του νέου έτους.

Ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ θα είναι από τους πρώτους που θα εμβολιαστούν, πιθανότατα αύριο Τετάρτη, και είναι αισιόδοξος ότι ο σχεδιασμός θα αποδώσει ώστε να γίνει σε αυτή την πρώτη φάση ο εμβολιασμός σε όσους ανθρώπους της υγείας το επιθυμούν, καθώς όπως είναι γνωστό δεν είναι υποχρεωτικός.

Από την πλευρά του το Νοσοκομείο Λαμίας είναι πανέτοιμο να ξεκινήσει τους εμβολιασμούς σε δύο εμβολιαστικές γραμμές, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο που έχει στηθεί στο Πέτρινο κτίριο όπου φιλοξενείται και η Κλινική covid.

Πόσοι θα εμβολιαστούν

Βάσει των οδηγιών, η διαδικασία θα διαρκεί 15 λεπτά κάτι που μεταφράζεται σε 8 άτομα την ώρα.

Σε αυτή τη φάση, η διαδικασία αφορά μόνο το υγειονομικό προσωπικό, όμως σύμφωνα με τις πληροφορίες του LamiaReport θα εμβολιαστεί και ο Δήμαρχος Λαμιέων Ευθύμιος Καραΐσκος, δίνοντας το παράδειγμα στους υπόλοιπους πολίτες. Σημειώνουμε ότι η συμμετοχή των εργαζομένων του Νοσοκομείου Λαμίας θα είναι περίπου στο 60% ή στα 437 άτομα. Με τα υπάρχοντα δεδομένα και την άφιξη της μεγαλύτερης παρτίδας εμβολίων για το γενικό πληθυσμό, ο στόχος είναι να εμβολιάζονται περί τα 2.500 άτομα το μήνα.

Οι δυνατότητες όμως του Νοσοκομείου Λαμίας σύμφωνα με τον κ. Κολοκυθά είναι μεγαλύτερες, καθώς μπορούν να λειτουργήσουν περισσότερες από δύο ομάδες εμβολιασμού (γιατρός, νοσηλεύτρια, επισκέπτρια υγείας) αλλά κυρίως γιατί υπάρχουν τα ψυγεία βαθιάς ψύξης που απαιτούν τα εμβόλια της Pfizer!

Τα ψυγεία υπήρχαν από κατασκευής του κτιρίου και δεν είχαν χρησιμοποιηθεί ποτέ μέχρι σήμερα. Με ενέργειες της διοίκησης μεταφέρθηκαν ήδη στο Φαρμακείο του Νοσοκομείου και τους έγινε η προβλεπόμενη συντήρηση ώστε να είναι πανέτοιμα να λειτουργήσουν και να αποθηκεύσουν τα πολύτιμα εμβόλια.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση