Λαμία: Κανένα νέο κρούσμα στις δειγματοληψίες των ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2020 08:00 Λαμία: Κανένα νέο κρούσμα στις δειγματοληψίες των ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ

Παραμονή Πρωτοχρονιάς οι ΚΟΜΥ θα συνεχίσουν τα γρήγορα τεστ στην οδό Φιλίας…

Πολύ ευχάριστα ήταν τα νέα από το μέτωπο των δειγματοληψιών των Κινητών Ομάδων Υγείας Φθιώτιδας του ΕΟΔΥ στη Λαμία την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο της 14ης δράσης δειγματοληψιών με την υποστήριξη του Δήμου Λαμιέων στην οδό Φιλίας, διεξήχθησαν 194 γρήγορα τεστ (rapid test) ανίχνευσης αντιγόνου του ιού sars-cov2 που προκαλεί την covid-19 και δε βρέθηκε κανέναν θετικό!

Ήταν η δεύτερη σερί δειγματοληψία στο σημείο που δε βγάζει θετικό τεστ, διατηρώντας το αισιόδοξο μήνυμα για περιορισμό της διασποράς της νόσου στην Κοινότητα.

Συνολικά έχουν γίνει 3.515 τεστ με 63 θετικά δείγματα (ποσοστό 1,79%) από τις 19 Νοεμβρίου, ενώ την τελευταία εβδομάδα σε 775 τεστ έχουν βρεθεί μόνο 2 (την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου).

Απομένει μία ακόμη δράση με δωρεάν γρήγορα τεστ στο ίδιο σημείο για το 2020 από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ, παραμονή της Πρωτοχρονιάς (Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου).

«Είναι πολύ σημαντική η προσφορά αυτών των τεστ στο να έχουμε μια εικόνα της επιδημιολογικής κατάστασης της περιοχής μας, ωστόσο δεν εφησυχάζουμε καθώς εξακολουθούν και υπάρχουν ενδοοικογενειακά περιστατικά. Αν δεν προσέξουμε, ειδικά αυτές τις ημέρες, μπορεί πολύ εύκολα να αλλάξουν αυτή την πολύ καλή εικόνα», σημειώνει στο LamiaReport ο Αντιδήμαρχος για θέματα Υγείας του Δήμου Λαμιέων Παναγιώτης Στασινός, που κάνει έκκληση για μία ακόμη φορά στους δημότες να συμμετέχουν στη δράση.

Ειδικά η δειγματοληψία της παραμονής της Πρωτοχρονιάς είναι εξαιρετικής σημασίας με δεδομένο ότι, παρά τις απαγορεύσεις, θα υπάρξουν συναντήσεις διαφορετικών οικογενειών και μετακινήσεις εντός και εκτός πόλης.

Και η δειγματοληψία της Πέμπτης 31 Δεκεμβρίου θα γίνει μεταξύ 09:00’ το πρωί με 1:00’ το μεσημέρι, με τη μέθοδο μέσα από το αυτοκίνητο (drive through testing). Μοναδική προϋπόθεση να γνωρίζεται το ΑΜΚΑ σας και ένα κινητό τηλέφωνο όπου θα σας έρθει το αποτέλεσμα του τεστ.

Δειγματοληψίες και στη νότια Λαμία

Συγχρόνως με τη δράση στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας (οδός Φιλίας), οι ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ βρέθηκαν το πρωί της Τρίτης και σε περιοχές της νότιας Λαμίας όπου ζουν οικογένειες Ρομά.

Γενικά δεν υπήρξε μεγάλη προθυμία και συμμετοχή αφού ελήφθησαν μόνο δεκαπέντε (15) τεστ. Και αυτά τα τεστ ήταν αρνητικά.

Θυμίζουμε ότι στην τελευταία δειγματοληψία στον οικισμό των Ρομά στην Ανθήλη είχε ανιχνευτεί ένα περιστατικό covid-19 σε 14χρονο μαθητή. Το παιδί σύμφωνα με τις πληροφορίες πέρασε χωρίς συμπτώματα ουσιαστικά την ασθένεια, ενώ χωρίς συμπτώματα είναι και η οικογένειά του, η καραντίνα της οποίας λήγει στις 5 Ιανουαρίου (ως επαφές επιβεβαιωμένου κρούσματος).

Προσαρμοσμένη αναζήτηση