Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λήξη συναγερμού για την 15χρονη στη Γούρα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2020 10:11 Λήξη συναγερμού για την 15χρονη στη Γούρα

Βρέθηκε στην βόρεια άκρη της Όθρυος στο χωριό Σκοπιά Φαρσάλων!...

Ο καλύτερος επίλογος γράφτηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης (31/12) στις αναζητήσεις της 15χρονης κοπέλας από την Ανάβρα (Γούρα) που εξαφανίστηκε στο βουνό Όθρυς όπου είχε πάει με τον πατέρα της για κτηνοτροφικές εργασίες.

Η μικρή εντοπίστηκε αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το σημείο που την είχε αφήσει ο πατέρας της και συγκεκριμένα σε ορεινή περιοχή έξω από το χωριό Σκοπιά Φαρσάλων!

 Το πως βρέθηκε τόσο μακριά και αποπροσανατολισμένα σε σχέση με το σημείο όπου έχουν το ποιμνιοστάσιο, είναι κάτι που θα εξηγήσει η ίδια όταν συνέρθει από την απροσδόκητη περιπέτεια που είχε όλη τη νύχτα στο βουνό.

Ένας βοσκός φέρεται ότι την εντόπισε και ειδοποίησε την αστυνομία κι αυτή με τη σειρά της την οικογένεια της κοπέλας.

Η 15χρονη είχε πάει στη θέση Λυκοράχη μαζί με τον πατέρα της για κτηνοτροφικές εργασίες, όταν αργά το απόγευμα ο τελευταίος μαζεύοντας τα ζώα του, της είπε να τον περιμένει σε ένα συγκεκριμένο σημείο. Άγνωστο πως και γιατί η μικρή δεν έμεινε στο σημείο, πιθανόν στην προσπάθειά της να γυρίσει μόνη της σε γνώριμο μονοπάτι με αποτέλεσμα να βρεθεί γύρω στα 7-8 χιλιόμετρα μακριά προς Βορρά και να καταλήξει στη στάνη του βοσκού που την εντόπισε.

Σημειώνουμε ότι όλη τη νύχτα, πυροσβέστες, αστυνομικοί, η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, αλλά και όλοι οι νεαροί κάτοικοι της Γούρας αναζητούσαν το κορίτσι, έχοντας πραγματική αγωνία για την τύχη του, καθώς στο βουνό υπάρχουν πολλά άγρια ζώα όπως λύκοι και αγριογούρουνα.