Λαμία: Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η προσέλευση στα rapid test

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2020 14:15 Λαμία: Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η προσέλευση στα rapid test

Για 3η συνεχόμενη δράση όλα τα τεστ ήταν αρνητικά. Θα συνεχιστούν, η πολύ καλή συνεργασία του Δήμου Λαμιέων με τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ και οι δωρεάν δειγματοληψίες…

Ιδιαίτερα αισιόδοξα ήταν τα μηνύματα από την 15η δειγματοληψία που πραγματοποιήθηκε παραμονή Πρωτοχρονιάς, από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ με έδρα τη Λαμία στην οδό Φιλίας δίπλα στις εγκαταστάσεις της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας.

Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο με 414 γρήγορα τεστ ανίχνευσης αντιγόνου του sars-cov2, ενώ και τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά καθώς όλα βγήκαν αρνητικά!

Αυτό σημαίνει ότι για 3η συνεχή φορά η Κοινότητα δείχνει «μηδέν», σε σύνολο 1.003 τεστ τις τελευταίες 7 ημέρες (από παραμονή Χριστουγέννων). Στο σύνολο έγιναν 3.929 γρήγορα τεστ από τις 19 Νοεμβρίου με τη μολυσματικότητα να παρατηρείται γύρω στο 3% για να φτάσουμε ένα μήνα αργότερα στο 1% και τώρα στο μηδέν.

Και όλα αυτά δωρεάν χάρη στη δουλειά που κάνουν οι Κινητές Ομάδες (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ με την συμπαράσταση του Δήμου Λαμιέων. Παρών όπως σε όλες σχεδόν τις δειγματοληψίες ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας του Δήμου Λαμιέων Παναγιώτης Στασινός, ο οποίος μαζί με τον Αντιδήμαρχο Τοπικής Ανάπτυξης, Παναγιώτη Φώσκολο, μετέφεραν στον υπεύθυνο των ΚΟΜΥ στη Φθιώτιδα ιατρό - παθολόγο της 2ης ΤΟΜΥ Λαμίας Παύλο Μαμακή τις ευχαριστίες του Δημάρχου Ευθύμιου Καραΐσκου.

«Πραγματικά κλείνουμε το έτος με τον καλύτερο τρόπο και με ένα αισιόδοξο μήνυμα για το 2021», δήλωσε στο LamiaReport ο κ. Στασινός, υπογραμμίζοντας τον σπουδαίο ρόλο των ΚΟΜΥ στον έλεγχο της διασποράς του επικίνδυνου ιού στην Κοινότητα, προαναγγέλλοντας τη συνέχιση της συνεργασίας τους. «Ευχαριστήσαμε τους ανθρώπους των Κινητών Ομάδων και προσωπικά και εκ μέρους του Δημάρχου για την πολύτιμη προσφορά τους στον αγώνα που δίνουμε κατά της διασποράς του sars-cov2 και έχουμε να ενημερώσουμε ότι αυτές οι δειγματοληψίες θα συνεχιστούν και το νέο έτος με την ίδια συχνότητα μέχρι να καταφέρουμε να πετύχουμε αυτός ο θανατηφόρος ιός να γίνει μια κακιά ανάμνηση».

Έτσι λοιπόν οι δειγματοληψίες στην οδό Φιλίας θα συνεχιστούν και το νέο έτος και συγκεκριμένα την Τρίτη 5 και την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου, ενώ πιθανότατα θα γίνει και μια 3η δειγματοληψία την Κυριακή 10 Ιανουαρίου, καθώς οι Κυριακές και οι αργίες έχουν αποδείξει ότι έχουν τη μεγαλύτερη συμμετοχή.

Δείτε φωτογραφίες:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση