Λήστεψαν οικογένεια στη μέση του δρόμου όταν επέστρεφε από το μπάνιο

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2015 13:15 Λήστεψαν οικογένεια στη μέση του δρόμου όταν επέστρεφε από το μπάνιο

Κινηματογραφική ληστεία και σύλληψη των δραστών στην Εύβοια χθες το απόγευμα.

Όλα έγιναν λίγο μετά τις 4:00΄ το απόγευμα όταν ένα ζευγάρι με τα τρία μικρά παιδιά του επέστρεφαν στο σπίτι τους από τη θάλασσα.

Στην εθνική Χαλκίδας – Λεπούρων, κοντά στην Αμάρυνθο, 4 αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν συνολικά 12 περίπου ρομά και τα οποία κινούταν από διαφορετικές κατευθύνσεις, μλπόκαραν το αυτοκίνητο της οικογένειας, κλείνοντας το δρόμο, με αποτέλεσμα να το ακινητοποιήσουν.

Κάποιοι από αυτούς κατέβηκαν και πήγαν στο αυτοκίνητο όπου ήταν οι γονείς με τα μικρά παιδιά, ηλικίας από 6 ετών και κάτω.

Με την απειλή όπλου πήραν τα χρήματα που είχε πάνω του ο οδηγός και εξαφανίστηκαν. Μόλις το ζευγάρι συνήλθε από το σοκ, ενημέρωσε την αστυνομία.

Στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας σήμανε συναγερμός. Άμεσα κινητοποιήθηκαν όλες οι αστυνομικές δυνάμεις που ήταν διαθέσιμες και άρχισαν οι αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή, οι οποίες έφεραν αποτέλεσμα.

Λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκαν τρία από τα τέσσερα αυτοκίνητα, στην περιοχή του Βασιλικού Χαλκίδας Ευβοίας, τα οποία ακινητοποιήθηκαν μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση.

Οι οκτώ ρομά, ηλικίας 47, 43, 22, 21, 20, 19, 16 και 15 ετών, προσήχθησαν και συνελήφθησαν, ενώ στην κατοχή δύο εξ αυτών βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (130) ευρώ, το οποίο είχαν πάρει από το ζευγάρι.

Επιπλέον από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα και τα τρία Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και την σύλληψη των υπολοίπων συνεργών τους.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση