Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φθιώτιδα: Οι θαμώνες την κοπάνησαν - Την πλήρωσε όμως ο ιδιοκτήτης

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 03 Ιανουαρίου 2021 10:02 Φθιώτιδα: Οι θαμώνες την κοπάνησαν - Την πλήρωσε όμως ο ιδιοκτήτης

5χίλιαρο και αναστολή λειτουργίας σε καφενείο…

Μπορεί τα πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις και μη χρήσης μάσκας να έχουν μειωθεί σημαντικά στη Φθιώτιδα και τη Στερεά, εντούτοις συχνά πυκνά σημειώνονται παραβάσεις επαγγελματιών που παραβαίνουν τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα και λειτουργούν σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

Τελευταίο περιστατικό σε καφενείο σε χωριό της Λοκρίδας, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, όπου ο 57χρονος ιδιοκτήτης σέρβιρε τον μεσημεριανό καφέ σε καθήμενους πελάτες. Οι τελευταίοι στη θέα του περιπολικού άρχισαν να τρέχουν προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να γλυτώσουν το 300αρι, με τον ιδιοκτήτη τελικά να μένει να πληρώσει το τίμημα!

Συγκεκριμένα εκτός από την αυτόφωρη σύλληψη, του επιβλήθηκε και το διοικητικό πρόστιμο των 5.000 ευρώ αλλά και αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες.

Θυμίζουμε ότι τον προηγούμενο μήνα, ανάλογες καμπάνες είχαν πέσει σε δύο χωριά της δυτικής Φθιώτιδας, ενώ στη Λαμία είχαμε και ένα 5χιλιαρο για παραβίαση καραντίνας επιβεβαιωμένου κρούσματος.

Πρωτοχρονιά με πρόστιμα

Την Πρωτοχρονιά σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση σε όλη τη χώρα πραγματοποιήθηκαν 57.498 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν συνολικά 1.001 παραβάσεις, αλλά και έξι (6) συλλήψεις.

Εκτός του καφετζή στη Φθιώτιδα, παρόμοιες καταστάσεις είχαμε στην Αττική με:

• σύλληψη προσωρινά υπευθύνου καφέ – ουζερί και επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ και 15νθήμερης αναστολή λειτουργίας,

• 3.000 ευρώ και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας σε κομμωτήριο.

Στην Κρήτη, σύλληψη ιδιοκτήτη καφέ - ζαχαροπλαστείου και επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ και 15νθήμερης αναστολή λειτουργίας.

Στ o Νότιο Αιγαίο, 3.000 ευρώ και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας σε καφενείο.

Οι άλλες τρεις συλλήψεις ήταν για παράνομες ιδιωτικές συναθροίσεις με επιβολή προστίμων 3.000 ευρώ και συλλήψεις των διοργανωτών, σε Θεσσαλονίκη (μία περίπτωση με 9 ακόμη 300αρια), Αττική (δύο περιπτώσεις με 18 ακόμη άτομα συμμετέχοντες) και Κρήτη (επίσης δύο περιπτώσεις με εννέα ακόμη 300αρια).

Επιπλέον είχαμε 806 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης σε όλη τη χώρα και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, εκ των οποίων τα 56 στη Στερεά. Επίσης στην περιοχή ευθύνης της ΓΕΠΑΔ Στερεάς είχαμε και 9 παραβάσεις, από τις 185 στο σύνολο, για μη χρήση μάσκας.