Δύο ακόμη Λαμιώτισσες εισήχθησαν στη ΜΕΘ κορωνοϊού

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 03 Ιανουαρίου 2021 10:00 Δύο ακόμη Λαμιώτισσες εισήχθησαν στη ΜΕΘ κορωνοϊού

Παραμένει η πίεση στο Νοσοκομείο Λαμίας…

Μία νέα γυναίκα 56 ετών, διασωληνώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (2/1) στο Πέτρινο κτίριο του Νοσοκομείου Λαμίας και εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Πρόκειται για Λαμιώτισσα που είχε εισαχθεί στις αρχές αυτής της εβδομάδας με συμπτώματα της νόσου στο Νοσοκομείο και η κατάστασή της επιδεινώθηκε.

Δυστυχώς όμως η συγκεκριμένη εισαγωγή δεν ήταν η μοναδική στη ΜΕΘ αυτή τη 2η ημέρα του νέου χρόνου. Μία ακόμη ασθενής από το Πέτρινο κτίριο χρειάστηκε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας χωρίς όμως να διασωληνωθεί, ωστόσο η κατάστασή της είναι σοβαρή. Πρόκειται για 80χρονη επίσης από τη Λαμία που διαγνώσθηκε με κορωνοϊό παραμονή Χριστουγέννων και χρειάστηκε κι αυτή να νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο.

Έτσι συνεχίζεται η πίεση στην ΜΕΘ covid του ΓΝ Λαμίας με τους ασθενείς να έχουν φτάσει τους 11 και συγκεκριμένα εφτά άνδρες και τέσσερις γυναίκες, ενώ δεν αποκλείεται τις αμέσως επόμενες ώρες, να φτάσουμε σε πληρότητα 100% (12 στις 12 κλίνες) καθώς ένας ακόμη ασθενής βρίσκεται σε οριακή κατάσταση στην Κλινική.

Πρόκειται για τον κρατούμενο από τις Φυλακές Δομοκού που διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Λαμίας το απόγευμα της Δευτέρας (28/12), με δύσπνοια και πολύ σωστά οι γιατροί αξιολόγησαν την περαιτέρω νοσηλεία και παρακολούθησή του. Αυτό βέβαια έβαλε σε περιπέτειες τους υπεύθυνους στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη που ισχυριζόντουσαν ότι έχουν μεριμνήσει για παρόμοια περιστατικά, με τον ασθενή να παραμένει τελικά στο ΓΝ Λαμίας παρά το γεγονός ότι δε διαθέτει δωμάτιο covid ειδικά για κρατούμενους.

Σημειώνουμε τέλος ότι μετά τα τελευταία εξιτήρια, παραμένουν για νοσηλεία στο Πέτρινο κτίριο 26 άτομα, γεγονός που επέτρεψε να λειτουργήσει μόνο μία κλινική, με ότι αυτό συνεπάγεται για την προσωρινή «ανακούφιση» του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού.

Όλα αυτά βέβαια ενώ έχουν περάσει δύο μήνες σε καθολικό lockdown και ενώ πάντα υπάρχουν φόβοι για ένα 3ο - πιο ισχυρό - κύμα. Η Φθιώτιδα μπορεί αριθμητικά να ήταν πολύ πίσω από όμορους νομούς της Θεσσαλίας σε περιστατικά covid, ωστόσο αναλογικά με τους ασθενείς που αναζήτησαν βοήθεια σε Νοσοκομείο το ποσοστό ήταν τριπλάσιο, κάτι που αποτυπώνεται και στα στατιστικά, αφού περισσότερα από 220 άτομα νοσηλεύτηκαν (και νοσηλεύονται) μόνο στο Νοσοκομείο Λαμίας (τα 44 στη ΜΕΘ).

Προσαρμοσμένη αναζήτηση