Λαμία: «Συναγερμός» για δυο κρούσματα σε Ρομά

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 04 Ιανουαρίου 2021 08:22 Λαμία: «Συναγερμός» για δυο κρούσματα σε Ρομά

Αυξάνονται τα «επικίνδυνα» περιστατικά πριν καλά καλά βγούμε από τις γιορτές…

«Τριπλέτα» νέων κρουσμάτων παρουσίασε ο ΕΟΔΥ στο χάρτη της 3ης Ιανουαρίου για τη Φθιώτιδα, ωστόσο η πραγματικότητα είναι πολύ χειρότερη ποσοτικά αλλά και βάσει χαρακτηριστικών!

Επισήμως ο ΕΟΔΥ καταγράφει στα νέα κρούσματα έναν 44χρονο Ρομά από τον οικισμό της Ανθήλης που διαγνώστηκε θετικός στο Νοσοκομείο Λαμίας και μάλιστα παρέμεινε για νοσηλεία καθώς έχει συμπτώματα, ωστόσο το ρεπορτάζ θέλει και μία γυναίκα Ρομά να καταγράφεται στα κρούσματα, η οποία όμως διαμένει στην Καμηλόβρυση.

Αυτόματα αυτό σημαίνει συναγερμός στην Πολιτική Προστασία και στο Δήμο Λαμιέων, καθώς πρόκειται για ομάδες που μπορούν να διασπείρουν τον ιό στην Κοινότητα αν δεν περιορισθούν.

Την ίδια ώρα στη λίστα του Εθνικού Οργανισμού, περιλαμβάνεται και ένας 21χρονος από τη Σπερχειάδα. Πρόκειται για καινούριο περιστατικό που εντάσσεται στην πρώτη εξάδα κρουσμάτων που ανιχνεύθηκαν στη δυτική Φθιώτιδα μέχρι το Σάββατο.

Και σε αυτή την περιοχή το lockdown είναι μονόδρομος, καθώς παρατηρείται πολύ μεγάλη διασπορά, ενώ όπως ανακοινώθηκε από την Πολιτική Προστασία Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται τη Δευτέρα (4/1) για τεστ στο γενικό πληθυσμό σε μια ύστατη προσπάθεια καταγραφής και ελέγχου του προβλήματος.

Τέλος το τρίτο επίσημα καταγεγραμμένο κρούσμα από τον ΕΟΔΥ είναι 32χρονη Νοσηλεύτρια από τη Λαμία.

Σημειώνουμε ότι στη λίστα της Κυριακής, ο ΕΟΔΥ καταγράφει 21 περιστατικά στη Στερεά.

Τα περισσότερα από αυτά (13) είναι στη Βοιωτία και συγκεκριμένα ηλικιωμένο ζευγάρι με τον 45χρονο γιο τους (που δουλεύει σε εργοστάσιο) από την Αλίαρτο, μία 60χρονη και έναν 32χρονο επίσης από την ίδια περιοχή, έναν 44χρονο από τη Λιβαδειά και έναν 51χρονο από το Σχηματάρι. Τα άλλα έξι (6) είναι από Θήβα και αντιστοιχούν σε τρεις άνδρες 38, 38 και 75 ετών και τρεις γυναίκες από 62 μέχρι 64 ετών.

Στο χάρτη είναι και η Εύβοια με πέντε (5) νέα περιστατικά. Δύο κορίτσια 13 και 10 ετών και μια γυναίκα από τα Ψαχνά 44 ετών με άμεση σχέση, μια γυναίκα 58 και ένας άνδρας 48 ετών αλλοδαπός που μένουν στη Χαλκίδα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση