Οι εκδηλώσεις της Περιφέρειας Στερεάς για τα 200 χρόνια από το 1821 (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 04 Ιανουαρίου 2021 16:44 Οι εκδηλώσεις της Περιφέρειας Στερεάς για τα 200 χρόνια από το 1821 (ΒΙΝΤΕΟ)

Τις δράσεις - εκδηλώσεις εορτασμού της Επετείου για το 2021, παρουσίασαν το πρωί της Δευτέρας (4/1) σε συνέντευξη Τύπου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και τα μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής που συμμετέχουν.

Μεταξύ αυτών, ο διακεκριμένος συγγραφέας και καθηγητής Πολιτικής Ιστορίας του ΕΚΠΑ και Επιστημονικός Υπεύθυνος των δράσεων Θάνος Βερέμης. Ο κ. Βερεμής αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στους Ρουμελιώτες, τους Σουλιώτες και σε όλους εκείνους που κράτησαν τον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα, μέχρι να γεννηθεί, να συγκροτηθεί το «Έθνος – Κράτος» της Ελλάδας.

Επίσης ο γνωστός συνθέτης και Καλλιτεχνικός Διευθυντής Δημήτρης Μαραμής παρουσιάζει ένα σύγχρονο ορατόριο για την Παλιγγενεσία του 1821, το οποίο θα είναι και το κεντρικό μουσικό δρώμενο.

Δείτε το παρακάτω βίντεο με το σύντομο χαιρετισμό και του Αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη για θέματα Πολιτισμού και Τουρισμού Ηλία Μπουρμά.

Στις δράσεις συμμετέχουν,

• Η Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Σοφία Αγγελοπούλου, η οποία αναφέρθηκε στη μουσική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη Λίμνη Κρεμαστών, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για την ανάδειξη του ενιαίου ρόλου της «Ρούμελης» στην Ελληνική Επανάσταση.

• Ο περιφερειακός σύμβουλος Σπύρος Λάμπου, ο οποίος ανακοίνωσε την έκδοση επετειακού συλλεκτικού γραμματοσήμου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, σε 5 εκδοχές με μορφές της Επανάστασης, καθώς και με ιστορικά τοπωνύμια.

• Η περιφερειακή σύμβουλος Μαρία Αναγνώστου, η οποία παρουσίασε την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση: Πολιτιστική, Περιβαλλοντική, Τουριστική Διαδρομή Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας «Οιδίπους», η οποία σκοπεύει να συνδέσει το παρελθόν με το μέλλον.

• Ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Μπέτσιος, ο οποίος ενημέρωσε για τον Μαθητικό Διαγωνισμό εικαστικού περιεχομένου, φωτογραφίας, λογοτεχνίας κλπ. Ενημερωτικό υλικό έχει ήδη αποσταλεί στα σχολεία της Α/θμιας και της Β/θμιας Εκπαίδευσης.

• Ο περιφερειακός σύμβουλος Σπύρος Νικολάου, ο οποίος μίλησε για το Επιστημονικό συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Θήβας με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων από τη διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα και με σκοπό την ανάδειξη όσο το δυνατόν περισσότερων πτυχών της Επανάστασης του 1821.

• Ο περιφερειακός σύμβουλος Βασίλης Σιαλμάς, ο οποίος αναφέρθηκε στην υποστήριξη φορέων και συλλόγων, που θα πραγματοποιήσουν επετειακές δράσεις.

Η σχετική ψηφιακή πλατφόρμα για την υποβολή αίτησης υποστήριξης είναι διαθέσιμη ΕΔΩ με δυνατότητα συμμετοχής για φορείς και συλλόγους της Στερεάς Ελλάδας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση