Επίσημα σε σκληρό lockdown η Σπερχειάδα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 05 Ιανουαρίου 2021 09:00 Επίσημα σε σκληρό lockdown η Σπερχειάδα

Μέχρι την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου. Άλλα τέσσερα κρούσματα στα 295 γρήγορα τεστ που έγιναν το πρωί στο γενικό πληθυσμό της έδρας του Δήμου Μακρακώμης…

Σε επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων στην Κοινότητα Σπερχειάδας του Δήμου Μακρακώμης προχώρησε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

Τα νέα μέτρα ισχύουν από την Τρίτη 05/01/2021 και ώρα 06:00΄μέχρι την Πέμπτη 14/01/2021, οπότε και θα συνεδριάσει η Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19 για την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων.

Συγκεκριμένα ισχύουν τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα:

• Απαγορεύεται η μετακίνηση εκτός των ορίων της Κοινότητας Σπερχειάδας, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.

• Από τις 18:00΄έως τις 05:00΄απαγορεύεται οποιαδήποτε μετακίνηση πολιτών εντός της Κοινότητας, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.

• Αναστέλλεται η πραγματοποίηση θρησκευτικών τελετών.

• Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου κ.λπ.).

• Τη λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Μακρακώμης για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων της Κοινότητας Σπερχειάδας και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.

• Τη λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.

• Την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.Π.Α.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων της ως άνω Κοινότητας.

Το γενικό συντονισμό θα έχει η Διευθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Η παραπάνω απόφαση κρίθηκε αναγκαία μετά τις εισηγήσεις του Δήμου και της Περιφέρειας, ως αντιμετώπιση των απανωτών κρουσμάτων που έφθασαν τα 20 με τα τελευταία rapid test που διεξήχθησαν νωρίτερα από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα μετά τα 16 κρούσματα που προέκυψαν από τις 31/12 μέχρι τις 3/1, σε 295 γρήγορα τεστ στο γενικό πληθυσμό, εντοπίστηκαν άλλα τέσσερα (4).

Προσαρμοσμένη αναζήτηση