Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Νέα κρούσματα στην Κοινότητα των Ρομά

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 05 Ιανουαρίου 2021 10:33 Λαμία: Νέα κρούσματα στην Κοινότητα των Ρομά

Τι δείχνουν τα πρώτα rapid test στην Καμηλόβρυση…

Επαληθεύτηκαν οι φόβοι για μετάδοση του ιού sars-cov2 στην Κοινότητα των Ρομά στην Καμηλόβρυση μετά την επιβεβαίωση κρούσματος σε 50χρονη που επισκέπτονταν τον καταυλισμό.

Στα πρώτα τεστ που διενήργησαν οι ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ το πρωί της Τρίτης (5/1), τα πράγματα ήταν άσχημα.

Συγκεκριμένα σε αυτά που έγιναν στην οικογένεια της 50χρονης και συγκεκριμένα στους ηλικιωμένους γονείς της 75 και 74 ετών, βγήκαν θετικοί, ενώ θετική βγήκε και η 25χρονη κόρη της. Αρνητικό βγήκε μόνο το 6χρονο κοριτσάκι τους.

Το μεγάλο θέμα είναι ότι ο 75χρονος είναι αιμοκαθαιρόμενος, που σημαίνει ότι χρειάζεται ειδική μεταχείριση και φροντίδα για να πραγματοποιείται με ασφάλεια η αιμοκάθαρση στα διαστήματα που απαιτούνται.

Σημειώνουμε ότι ο γιος της 50χρονης που μένει στον οικισμό των Ρομά στην Ανθήλη, υπεβλήθη σε μοριακό τεστ στην Αθήνα όπου μετέβη τη Δευτέρα για λόγους υγείας και αναμένει το αποτέλεσμα.

Θυμίζουμε τέλος ότι τη δεύτερη μέρα του έτους είχε ανιχνευθεί θετικός στον ιό ένας ακόμη 44χρονος Ρομά από τον οικισμό στην Ανθήλη. Η οικογένεια του 44χρονου βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό από την Πολιτική Προστασία, ενώ ο ίδιος χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο Λαμίας.