Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Σε καραντίνα οικογένεια στον καταυλισμό Ρομά στην Καμηλόβρυση

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Ιανουαρίου 2021 09:14 Λαμία: Σε καραντίνα οικογένεια στον καταυλισμό Ρομά στην Καμηλόβρυση

Τρία νέα κρούσματα στα τεστ που έγιναν την Τρίτη το πρωί..

Επαληθεύτηκαν οι φόβοι για μετάδοση του ιού sars-cov2 στην Κοινότητα των Ρομά στην Καμηλόβρυση μετά την επιβεβαίωση κρούσματος σε 50χρονη που επισκέπτονταν τον καταυλισμό.

Οι δειγματοληψίες που έγιναν το πρωί της Τρίτης (5/1) στον καταυλισμό από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ, έβγαλαν τρία (3) θετικά στα 69 γρήγορα τεστ ανίχνευσης αντιγόνου του ιού sars-cov2.

Το μόνο ενθαρρυντικό είναι ότι πρόκειται για την οικογένεια της 51χρονης και συγκεκριμένα τους γονείς της, 75 και 74 ετών, καθώς και την 25χρονη κόρη της και ίσως οι άμεσες ενέργειες του Δήμου Λαμιέων και του ΕΟΔΥ να πρόλαβαν την ανίχνευση της πηγής μετάδοσης.

Από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Δημόσιας Υγείας του Δήμου Λαμιέων Παναγιώτη Στασινό, δόθηκαν οι οδηγίες προς την οικογένεια που βρέθηκε θετική προκειμένου να μπει σε καραντίνα, ενώ μερίμνησε για την παροχή βοήθειας στον 75χρονο που είναι αιμοκαθαιρόμενος και έπρεπε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο.

Με τα τρία νέα κρούσματα, φτάσαμε αισίως το 2021 στα πέντε (5) ενεργά στην κοινότητα των Ρομά, καθώς τη δεύτερη μέρα του έτους είχε ανιχνευθεί θετικός στον ιό ένας ακόμη 44χρονος από τον οικισμό της Ανθήλης. Η οικογένεια του 44χρονου βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό από την Πολιτική Προστασία, ενώ ο ίδιος χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο Λαμίας.