Σπερχειάδα: Δεν έχουμε ολικό lockdown αλλά αυξημένα μέτρα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Ιανουαρίου 2021 09:12 Σπερχειάδα: Δεν έχουμε ολικό lockdown αλλά αυξημένα μέτρα

Πολύ πιο ήπια τα μέτρα.

Ευρεία σύσκεψη προκειμένου να ξεκαθαρίσουν τι ακριβώς ισχύει για την Κοινότητα Σπερχειάδας, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (5/1) στο συνεδριακό κέντρο «Αθανάσιος και Μαίρη Ακρίδα».

Στη σύσκεψη συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας με τους ανθρώπους της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας και όλους τους τοπικούς φορείς, αστυνομία και πυροσβεστική.

Κεντρική ιδέα ο… «περιορισμός» των περιοριστικών μέτρων, καθώς μέχρι τις 6 το απόγευμα θα ισχύει ότι ισχύει και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας με μοναδικό πρόσθετο την απαγόρευση εισόδου και εξόδου από την Κοινότητα χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος.

Στην ανακοίνωση που έβγαλε ο Δήμαρχος Γιώργος Χαντζής τονίζεται άλλωστε το γεγονός ότι μετά τα πρώτα 16 κρούσματα (συν δύο στις γειτονικές Κοινότητες Γαρδικίου και Αγίου Σώστη) σε μαζικά τεστ που έγιναν από τον ΕΟΔΥ, βρέθηκαν μόνο τέσσερα ακόμη θετικά, στοιχείο που έπαιξε ρόλο στο να γίνει λιγότερο αυστηρό το lockdown.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε, επιβάλλεται το μέτρο «του εν μέρει προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών και περαιτέρω μέτρων προστασίας στην Κοινότητα Σπερχειάδας του Δήμου Μακρακώμης της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας από την 5.1.2021 και ώρα 06:00 έως και τις 14.1.2021 και ώρα 05:59».

Περισσότερα δείτε ΕΔΩ.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση