Τρία θετικά δείγματα στα τεστ του ΕΟΔΥ στην οδό Φιλίας στη Λαμία

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 07 Ιανουαρίου 2021 14:34 Τρία θετικά δείγματα στα τεστ του ΕΟΔΥ στην οδό Φιλίας στη Λαμία

Συνεχείς έλεγχοι για να μη ξεφύγει και πάλι η μετάδοση του επικίνδυνου ιού…

Μετά τα δύο θετικά στις δειγματοληψίες της Τρίτης και την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου, τα γρήγορα τεστ ανίχνευσης αντιγόνου που έγιναν στην οδό Φιλίας στη Λαμίας από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ, έδωσε τρία νέα κρούσματα κορωνοϊού στο γενικό πληθυσμό.

Σημαντικό είναι ότι και τα τρία θετικά εντοπίστηκαν σε οικογένεια.

Σε σύνολο 160 τεστ βρέθηκαν τρία (3) θετικά, ποσοστό 1,88%. Η τελευταία δειγματοληψία έγινε σε περιορισμένο χρονικό διάστημα από τις 08:30΄μέχρι τις 11:00’ το πρωί, καθώς οι Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ με έδρα τη Λαμία έδωσαν στη συνέχεια βοήθεια στα τεστ στη Βοιωτία.

Μέσα στο 2021 πραγματοποιήθηκαν με τη μέθοδο drive through 345 γρήγορα τεστ με 5 θετικά, ποσοστό 1,45%. Το συγκεκριμένο ποσοστό διαφέρει ελάχιστα από το συνολικό καθώς από τις 19 Νοεμβρίου έχουν διεξαχθεί 4274 τεστ με 68 θετικά και ποσοστό 1,59%. Πρέπει να τονιστεί όμως ότι κατά τη διάρκεια των εορτών σε 1003 τεστ δεν είχε βρεθεί ούτε ένα θετικό για αυτό και η οποιαδήποτε αύξηση των κρουσμάτων προβληματίζει και αξιολογείται ανάλογα.

Σύμφωνα και με τον υπεύθυνο Αντιδήμαρχο του Δήμου Λαμιέων που υποστηρίζει το έργο των ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Στασινό, οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς προκειμένου να μην επιτραπεί και πάλι να ξεφύγει η μετάδοση του ιού στην Κοινότητα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση