Λαμία: Δωρεάν τεστ κορωνοϊού την Κυριακή στην οδό Φιλίας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2021 12:10 Λαμία: Δωρεάν τεστ κορωνοϊού την Κυριακή στην οδό Φιλίας

Και για εκπαιδευτικούς και γονείς ενόψει της διά ζώσης έναρξης των μαθημάτων…

Λύση στη διεξαγωγή τεστ ανίχνευσης σε εκπαιδευτικούς, αλλά και γονείς και μαθητές δίνει ο Δήμος Λαμιέων σε συνεργασία πάντα με τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ με τη διεξαγωγή δειγματοληψιών στο γνωστό μέρος στην οδό Φιλίας την Κυριακή 10 Ιανουαρίου, μία ημέρα πριν τη δια ζώσης επαναλειτουργία των νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων και σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Υγείας Παναγιώτης Στασινός και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Παιδείας Θανάσης Παπαχρήστος, σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, έστειλαν σε όλα τα σχολεία ενημέρωση για εκπαιδευτικούς και συλλόγους γονέων και κηδεμόνων για την προσεχή δειγματοληψία,  η οποία θα πραγματοποιηθεί στην παραπάνω οδό δίπλα στις εγκαταστάσεις της Πανελλήνιας Έκθεσης, από ώρες 09.00 έως 13.00. Αν χρειαστεί μάλιστα λόγω μεγάλης συμμετοχής θα δοθεί περισσότερος χρόνος.

Σημειώνουμε ότι βάση των οδηγιών του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώνουν εθελοντικά την πρόθεσή τους να εξεταστούν προληπτικά για κορωνοϊό, μέσω της πλατφόρμας δωρεάν ελέγχου COVID-19 για εκπαιδευτικούς https://edu.testing.gov.gr/.

Σημειώνεται ότι η επιλογή των εθελοντών θα γίνεται βάσει σειράς προτεραιότητας (χρονική και γεωγραφική) και πάντοτε αναλόγως των διαθέσιμων ημερησίως τεστ. Οι αιτούντες θα ταυτοποιούνται μέσω του ηλεκτρονικού τους λογαριασμού στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (@sch.gr) και θα ενημερώνονται για το ραντεβού τους με SMS για το πλησιέστερο από τα 386 σημεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα, ενώ αναλυτικότερες οδηγίες σχετικά με τη διαδικασία περιλαμβάνονται στην εν λόγω πλατφόρμα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση