Ανθήλη: «Καθαρό» το χωριό από κορωνοϊό

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 09 Ιανουαρίου 2021 20:07 Ανθήλη: «Καθαρό» το χωριό από κορωνοϊό

Όλα αρνητικά τα τεστ που έκαναν οι ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ στον πληθυσμό της Κοινότητας. Στασινός: «Είμαστε ένα βήμα μπροστά από την πανδημία…».

Πολύ ευχάριστα ήταν τα νέα από τις δειγματοληψίες των ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ με την υποστήριξη του Δήμου Λαμιέων στην Κοινότητα της Ανθήλης - πλην του οικισμού των Ρομά.

Σε 160 δείγματα όλα ήταν αρνητικά, καθησυχάζοντας τον κόσμο που είχε θορυβηθεί από τα αποτελέσματα στον οικισμό των Ρομά, γεγονός που οδήγησε και σε περαιτέρω μέτρα για όλη την Κοινότητα.

«Είμαστε ένα βήμα μπροστά από την πανδημία…», δηλώνει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Στασινός που όπως πάντα έδωσε το παρών στις δειγματοληψίες. «Στην Καμηλόβρυση προλάβαμε και εντοπίσαμε το κρούσμα πριν πάει για αιμοκάθαρση και περιορίσαμε την οικογένεια που νοσεί. Στην Ανθήλη προλάβαμε πριν η μόλυνση επεκταθεί σε όλη την Κοινότητα. Τρέχει όλος ο μηχανισμός του Δήμου όχι μόνο για την πρόληψη άλλα και για την υποστήριξη των συμπολιτών μας που είναι σε καραντίνα», σημειώνει ο κ. Στασινός που είναι επικεφαλής και των τροφοδοσιών στον αποκλεισμένο οικισμό, καθώς χρειάζονται βρεφικά γάλατα κι άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

«Για να διατηρήσουμε αυτό που πετύχαμε πρέπει οπωσδήποτε να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα τόσο για μας αλλά και για τους δίπλα μας κάποιοι εκ των οποίων ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού», υπογραμμίζει ο κ. Στασινός που δεν παραλείπει να ευχαριστήσει τις «ακούραστες» ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ και τον υπεύθυνο Ιατρό της 2ης ΤΟΜΥ Λαμίας, Παύλο Μαμακή για την άριστη συνεργασία.

Υπενθυμίζουμε την επόμενη δειγματοληψία στην οδό Φιλίας δίπλα στην Πανελλλήνια Έκθεση Λαμίας, την Κυριακή 10 Ιανουαρίου από τις 09:00’ το πρωί.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση