Λαμία: Τέσσερα θετικά στα rapid test στην οδό Φιλίας

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2021 16:53 Λαμία: Τέσσερα θετικά στα rapid test στην οδό Φιλίας

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο σε συμμετοχές η δειγματοληψία. Πολλοί οι εκπαιδευτικοί που άκουσαν το κάλεσμα του Δήμου Λαμιέων ενόψει του ανοίγματος των σχολείων…

Με 515 πολίτες να κάνουν γρήγορο τεστ ανίχνευσης αντιγόνου του ιού sars-cov2 ολοκληρώθηκε η δειγματοληψία από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ στην οδό Φιλίας στη Λαμία.

Η πρωτοφανής συμμετοχή είχε να κάνει με την πρόσκληση του Δήμου Λαμιέων που υποστηρίζει το έργο των ΚΟΜΥ, στους εκπαιδευτικούς να εξεταστούν ενόψει του ανοίγματος των σχολείων τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου.

Τα αποτελέσματα ήταν τέσσερα (4) θετικά που μεταφράζεται σε ποσοστό 0,78%. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τα θετικά δείγματα εντοπίστηκαν σε δύο παιδιά στην ίδια οικογένεια όπου έχει νοσήσει ο πατέρας, σε μία γυναίκα επίσης επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος και ένας ακόμη άνδρας που δεν είχε ιστορικό κρούσματος στις επαφές του.

«Οπωσδήποτε είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα, ωστόσο έχουμε δρόμο μπροστά μας μέχρι να απαλλαγούμε από αυτόν τον ιό μέσω των εμβολιασμών», δήλωσε στο LamiaReport o αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Υγείας Αντιδήμαρχος Λαμιέων Παναγιώτης Στασινός.

Ο κ. Στασινός όπως και ο υπεύθυνος Συντονιστής των ΚΟΜΥ στη Φθιώτιδα Παύλος Μαμακής επανέλαβαν ότι οι δειγματοληψίες θα συνεχιστούν στον ίδιο χώρο την Τρίτη 12 και την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου.

Δείτε φωτογραφίες:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση