Χωρίς προβλήματα οι εμβολιασμοί στο Νοσοκομείο Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021 08:17 Χωρίς προβλήματα οι εμβολιασμοί στο Νοσοκομείο Λαμίας

Ξεκίνησε και το ΕΚΑΒ αλλά και το Κέντρο Υγείας Λαμίας…

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εμβολιασμοί στο Νοσοκομείο Λαμίας, καταφέρνοντας μέχρι τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου να εξαντλήσουν και τις 480 πρώτες δόσεις που εστάλησαν από την 5η ΥΠΕ σαν πρώτη δόση.

Συγκεκριμένα μετά τα πρώτα 45 που έγιναν την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου, που δεν ήταν προγραμματισμένοι εμβολιασμοί, ακολούθησαν 140 την Παρασκευή και 200 το Σαββατοκύριακο (100+100). Έτσι για τη Δευτέρα, που είναι και η τελευταία ημέρα που μπορούν να διατηρηθούν τα εμβόλια που έχουν βγει από τη βαθιά ψύξη, θα γίνουν τα τελευταία 95.

Εκτός από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Λαμίας, έχουν εμβολιαστεί σχεδόν όλα τα μέλη του ΔΣ, ενώ την Κυριακή έγιναν και οι πρώτοι εμβολιασμοί σε ανθρώπους του ΕΚΑΒ. Εμβολιάστηκαν επίσης άτομα του Κέντρου Υγείας Λαμίας, ενώ από Δευτέρα θα εμβολιαστεί προσωπικό και από τα άλλα Κέντρα Υγείας του νομού.

Ικανοποιημένος τόσο από τη ροή όσο και από την ανταπόκριση των υγειονομικών στον εμβολιασμό, δηλώνει στο LamiaReport ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λαμίας Ανδρέας Κολοκυθάς, καθώς φάνηκε ότι υπάρχει η δυνατότητα για τουλάχιστον 140 εμβόλια ημερησίως, ενώ αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός των ενδιαφερόμενων υγειονομικών για να εμβολιασθούν.

Καταθέτοντας όμως και την προσωπική του εμπειρία προσκαλεί όλον τον κόσμο να εμβολιαστεί: «Θέλω να απευθυνθώ σε όσους παραμένουν ακόμη δύσπιστοι και να τους πω ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχούν, μιας που το εμβόλιο είναι ασφαλές. Σε όσα εμβόλια έχουν γίνει μέχρι τώρα δεν υπήρξε καμία απολύτως παρενέργεια, ενώ αντίθετα θωρακίζει τόσο το άτομο, όσο και την κοινότητα».

Σημειώνουμε ότι το Σαββατοκύριακο γιατροί και νοσηλευτές των Κέντρων Υγείας εκπαιδεύτηκαν στη διαδικασία εμβολιασμού, καθώς δεν είναι μόνο το εμβόλιο ως ιατρική πράξη, αλλά και η εφαρμογή που ελέγχει η Πολιτική Προστασία και παρουσιάζεται σε πραγματικό χρόνο τι γίνεται σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα.

Αναλυτικά γύρω από την διαδικασία εμβολιασμού διαβάστε ΕΔΩ.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση