Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021 11:57 Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ (φώτο αρχείου)

Μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, από Τετάρτη και μετά, έως και 12 βαθμούς.

Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο για το επόμενο διήμερο, όπου θα έχουμε έντονα καιρικά φαινόμενα σε κάποιες περιοχές της χώρας. Όμως η πρωτη χειμωνιάτικη εισβολή θα ξεκινήσει από την Πέμπτη και μέχρι το Σαββατοκύριακο, όπου τα χιόνια εκτός από τις ορεινές και ημιορεινές περιοχές θα φτάσουν και στα πεδινά.

Ωστόσο ακόμη οι μετεωρολόγοι δεν μπορούν να πουν πολλές λεπτομέρειες για τις χιονοπτώσεις και τα ακριβή υψόμετρα, αφού τα μοντέλα αλλάζουν καθημερινά. Όμως στα μισά της εβδομάδας θα ξέρουμε ποιες περιοχές θα επηρεάσει περισσότερο ο χιονιάς.

Το έκτακτο της ΕΜΥ

Πιο αναλυτικά, επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από σήμερα Δευτέρα (11-01-2021) το απόγευμα στη δυτική και βαθμιαία τη βόρεια Ελλάδα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις νότιους ανέμους εντάσεως 7 με 8 μποφόρ. Την Τρίτη (12-01-2021) τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, θα επηρεαστούν:

1. Σήμερα Δευτέρα (11-01-2021)

Από το απόγευμα τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και από αργά το βράδυ, η Θεσσαλία, η κεντρική Στερεά, η Μακεδονία και η Θράκη.

2. Την Τρίτη (12-01-2021)

α. Τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική και κεντρική Στερεά, η βορειοδυτική Πελοπόννησος, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η κεντρική και ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

β. Λίγο πριν το μεσημέρι η υπόλοιπη Πελοπόννησος, η ανατολική Στερεά, η Εύβοια, σταδιακά τα υπόλοιπα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και το βράδυ πρόσκαιρα οι βόρειες Κυκλάδες.

γ. Από το βράδυ τα Δωδεκάνησα.

Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο από τις απογευματινές ώρες, βαθμιαία στο υπόλοιπο Ιόνιο και τις βραδινές ώρες, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

3. Την Τετάρτη (13-01-2021)

Τις πρώτες πρωινές ώρες τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Όπως σημειώνεται, από την Τετάρτη (13-01-2021) προβλέπεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, που θα γίνει αισθητή αρχικά στα βόρεια όπου θα είναι της τάξεως των 10-12 βαθμών Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες και θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι σε όλη τη χώρα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση