Τα 180 ενεργά κρούσματα οδήγησαν τη Βοιωτία σε ολικό lockdown

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021 10:52 Τα 180 ενεργά κρούσματα οδήγησαν τη Βοιωτία σε ολικό lockdown (ΦΩΤΟ αρχείου)

«180 τα ενεργά κρούσματα στη Βοιωτία, 476 στενές επαφές (καραντίνες), 65% η κινητικότητα ανάμεσα Θήβα - Λιβαδειά. 44 ετών ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων»...

Με τους παραπάνω ξεκάθαρους αριθμούς η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά εξηγεί τους λόγους που η συγκεκριμένη Περιφερειακή Ενότητα οδηγήθηκε σε νέο lockdown.

Όπως σημειώνει η κα Παπαθωμά: «Μετά από την απόφαση του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας  κ. Χαρδαλιά εφαρμόζονται στο νομό μας αυξημένα μέτρα κατά της διασποράς του covid 19.

Παρακαλώ τους συμπολίτες μου να λειτουργήσουν με ψυχραιμία, σοβαρότητα και σύνεση. Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας είναι η σωτηρία ανθρώπινων ζωών. Η σωτηρία όλων μας. Καλή δύναμη».

Η χθεσινοβραδυνή απόφαση του ΓΓ Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου αναφέρει ακριβώς τα παρακάτω:

«Αποφασίζουμε, Την επιβολή περιοριστικών μέτρων στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, από την Τρίτη 12/01/2021 και ώρα 06:00΄μέχρι την Δευτέρα 18/01/2021 και ώρα 06:00΄, οπότε και θα συνεδριάσει η Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19 για την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων

Συγκεκριμένα αποφασίζουμε τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα:

· Απαγορεύεται η μετακίνηση εκτός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.

· Από τις 18:00΄ έως τις 05:00΄απαγορεύεται οποιαδήποτε μετακίνηση πολιτών εντός της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.

· Αναστέλλεται η πραγματοποίηση θρησκευτικών τελετών.

· Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου κ.λπ.).

· Τη λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.

· Τη λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.

· Την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή ΑστυνομικήΔιεύθυνση (ΓΕ.Π.Α.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων της ως άνω Περιφερειακής Ενότητας .

· Την παραπομπή της αξιολόγησης της επιδημιολογικής κατάστασης της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας στην Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας και την εξέταση των σχετικών δεικτών στην τακτική συνεδρίαση της την Παρασκευή 15/01.»

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com