Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προχωρά ο διαγωνισμός για το Δικαστικό Μέγαρο Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021 13:22 Προχωρά ο διαγωνισμός για το Δικαστικό Μέγαρο Λαμίας

Σε ρυθμούς προετοιμασίας μπαίνει ακόμα ένα ομαδικό κτιριακό project στη χώρα με τη μέθοδο της σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα - Ανάμεσα στα Δικαστικά Μέγαρα που θα γίνουν είναι και αυτό της Λαμίας.

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και ο Κώστας Καραμανλής, σχεδιάζουν μέσα στο 2020 να ξεκινήσει η τριπλή διαδικασία για 12 Δικαστικά Μέγαρα σε Βόρεια Ελλάδα, Θεσσαλία και Κρήτη, με στόχο την αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων και την παροχή σύγχρονων λειτουργιών και υπηρεσιών.

Όπως σας είχε ενημερώσει ήδη από τον Σεπτέμβριο το ypodomes.com, τα 12 Μέγαρα έχουν χωριστεί σε τρία cluster. Το κόστος τους εκτιμάται σε πάνω από 200 εκατ. ευρώ. Περιλαμβάνεται η κατασκευή ή ανακατασκευή κτιριακών εγκαταστάσεων με την αντίστοιχη διεξαγωγή τριών διαγωνισμών που θα είναι η παρακάτω:

Α` Γκρουπ: Δικαστικά Μέγαρα Κρήτης: Ηρακλείου (νέο), Χανίων (ανακατασκευή) και Ρεθύμνου (ανακατασκευή),

Β` Γκρουπ: Δικαστικά Μέγαρα Κεντρικής Μακεδονίας: Θεσσαλονίκης (ανακατασκευή), Έδεσσας (νέο), Σερρών (νέο) και Κιλκίς (νέο).

Γ` Γκρουπ: Δικαστικά Μέγαρα Θεσσαλίας: Λαμίας (νέο), Λάρισας (ανακατασκευή), Καρδίτσας (ανακατασκευή), Τρικάλων (ανακατασκευή), Βόλου (νέο).

Σε αυτή τη χρονική φάση το υπουργείο βρίσκεται σε διαγωνισμό για την πρόσληψη συμβούλων οι οποίοι θα αναλάβουν την προετοιμασία των παραπάνω διαγωνισμών. Στόχος είναι η ολοκλήρωση της διαδικασίας, η έγκριση από τη Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ και η προκήρυξη των διαγωνισμών.

Οι ανάδοχοι θα αναλάβουν την κατασκευή των νέων κτιρίων ή την αναβάθμιση των υφιστάμενων, αλλά και τη συντήρηση και λειτουργία τους για χρονικό διάστημα 27 ετών εκ των οποίων τα πρώτα δύο-τρία χρόνια θα αφορούν τα απαραίτητα έργα.

Είναι ακόμα ένα μεγάλο κτιριακό ΣΔΙΤ που προστίθεται στη μακριά λίστα που έχει ανοίξει από πέρυσι με τις φοιτητικές εστίες στα Πανεπιστήμια Θράκης, Κρήτης και Θεσσαλίας, το κτίριο της Ακαδημίας Αθηνών, το Κέντρο Καινοτομίας και μόλις χθες το διπλό ΣΔΙΤ για 13 Κτίρια Πολιτικής Προστασίας.

Τα κτιριακά αυτά έργα συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον της αφρόκρεμας του κατασκευαστικού κλάδου της χώρας και αναμένεται να δώσουν με την έναρξη της υλοποίησης τους μία νέα πνοή στον ευρύτερο τεχνικό κλάδο.