Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σεισμός ταρακούνησε Φθιώτιδα και Κεντρική Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021 09:10 Σεισμός ταρακούνησε Φθιώτιδα και Κεντρική Ελλάδα

Στα 4,9 Ρίχτερ η προκαταρκτική λύση με το Ευρωμεσογειακό να τον υπολογίζει στα 5,1- Μετασεισμός μεγέθους 4,4. Όλοι οι σεισμοί είχαν επίκεντρο τη Φωκίδα και την παραλία της Σεργούλας...

Σεισμική δόνηση μεγάλης διάρκειας ταρακούνησε την Κεντρική και όχι μόνο Ελλάδα 10 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης με το μέγεθος του να υπολογίζεται στους 4,9 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Ο σεισμός καταγράφηκε αρχικά σαν διπλός σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, με διάρκεια άνω των 15 δευτερολέπτων. 

Ακολούθησε αναθεωρημένη λύση από το ΓΙ του Εθνικού Αστεροσκοπείου με το μέγεθος του σεισμού να υπολογίζεται στα 4,7 Ρίχτερ, ένα χιλιόμετρο δυτικά της Παραλίας Σεργούλα και εστιακό βάθος τα 4 χιλιόμετρα.

Το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο υπολόγισε την πρώτη σεισμική δόνηση στους 5,1 βαθμούς με εστιακό βάθος τα 10 χιλιόμετρα.

Δείτε τους σεισμογράφους στη Λοκρίδα και την Ευρυτανία που τρελάθηκαν!

Στις 00:29' ακολούθησε μεγάλος μετασεισμός που αρχικά υπολογίστηκε στα 4,4 Ρίχτερ και στις 00:32' ένας ακόμη στα 4 Ρίχτερ, με επίκεντρο τον Μαραθιά Φωκίδας. Δείτε τον σεισμογράφο στην Ευρυτανία με όλη τη σεισμική δραστηριότητα που σήκωσε στο πόδι Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο:

Νέος μετασεισμός στις 00:56' πάλι στα 4,4 Ρίχτερ με επίκεντρο 1,5 χιλιόμετρο ανατολικά του Μαραθιά. Η νύχτα πρβλέπεται μακριά για αρκετούς κατοίκους των περιοχών της Φωκίδας, της Ναυπάκτου, της Πάτρας, που βγήκαν στο δρόμο, καθώς ανησύχησαν από την έντονη σεισμική δραστηριότητα!