Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεκάδες σεισμικές δονήσεις στη Φωκίδα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021 09:48 Δεκάδες σεισμικές δονήσεις στη Φωκίδα

Έχουν σημειωθεί πάνω από 40 μετασεισμοί…

Ξαγρύπνησαν οι περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής του Δήμου Δωρίδας, από τη Γλυφάδα, την Παραλία Σεργούλας και τον Μαραθιά, που δοκιμάστηκε από τα μεσάνυχτα της Τρίτης με συνεχείς σεισμικές δονήσεις και έναν μεγάλο σεισμό μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Όλα δείχνουν ότι ο σεισμός που καταγράφηκε στις 00:09’ τα μεσάνυχτα ήταν ο κύριος, καθώς τόσο οι ισχυροί μετασεισμοί που ακολούθησαν από 4 έως 4,4 Ρίχτερ αλλά και οι δεκάδες μικρότεροι (το Σεισμολογικό Εργαστήρι ο του ΕΚΠΑ έχει καταγράψει πάνω από 40), δείχνουν μια φυσιολογική ακολουθία εκτόνωσης.

Φυσικά είναι πολύ νωρίς να γίνονται προβλέψεις, οι περισσότεροι πάντως σεισμολόγοι είναι καθησυχαστικοί και συνδέουν τον σεισμό με αυτόν που είχε γίνει πριν τα Χριστούγεννα στην ίδια περιοχή.

Από την Πυροσβεστική εκδόθηκε έκτακτο δελτίο στο οποίο σημειώνεται ότι, δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε κτήρια και δεν έχει λάβει καμία κλήση για απεγκλωβισμό.

Μικρή κατολίσθηση σημειώθηκε στην Εθνική Οδό Ναυπάκτου - Ιτέας, κοντά στην περιοχή του Μαραθιά, χωρίς πάντως να κλείσει ο δρόμος.

Πραγματοποιούνται επίσης περιπολίες από Πυροσβεστικές και Αστυνομικές δυνάμεις, ενώ ανάλογα έχουν κινητοποιηθεί και οι δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος.

Με εντολή μάλιστα του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, θα βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα όλες οι ΕΜΑΚ.