Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λιβαδειά: Θάφτηκαν ζωντανά κουταβάκια (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021 12:30 Λιβαδειά: Θάφτηκαν ζωντανά κουταβάκια (ΒΙΝΤΕΟ)

Η συγγνώμη του Δήμου…

Την τελευταία στιγμή σώθηκαν έξι αδέσποτα κουταβάκια που είχαν την ατυχία να μένουν με τη μητέρα τους σε χωράφι πλησίον δρόμου όπου εκτελούσε εργασίες ο Δήμος Λεβαδέων.

Ο χειριστής μηχανήματος φέρεται να μην πρόσεξε το μέρος όπου τρύπωναν για να κοιμηθούν και να τα έθαψε ζωντανά.

Σώθηκαν χάρη στην έγκαιρη επέμβαση ανθρώπων - εθελοντών φιλόζωων Λιβαδειάς με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

«Μιλήσαμε και με τον χειριστή ο οποίος μας είπε ότι δεν αντιλήφθηκε ότι τα κουτάβια βρίσκονταν στο σημείο εκείνη την στιγμή και θεώρησε ότι ήταν πιο πέρα με την μαμά τους, ότι φυσικά και δεν το έκανε σκόπιμα και ότι ευτυχώς που είναι καλά.

Η εντύπωση που μας έδωσε ήταν ενός  ανθρώπου που δεν είχε πρόθεση να βλάψει τα ζώα, οπότε θέλουμε να πιστεύουμε πως δεν υπήρξε δόλος και σκοπιμότητα πίσω από αυτήν την πράξη.

Μένουμε στο ότι σώθηκαν αυτές οι ψυχές και πρέπει να πάνε σε οικογένειες για να είναι για πάντα ασφαλείς...

Σας ευχαριστούμε άλλη μια φορά για την μεγάλη συμπαράσταση σας», αναφέρουν σε ανάρτησή τους οι εθελοντές - φιλόζωοι.

Το «συγνώμη» του Δήμου

Από την πλευρά του ο Δήμος έβγαλε ανακοίνωση για το θέμα ζητώντας συγνώμη, ενώ ενημέρωσε και για τις ενέργειες προκειμένου να καταλήξουν σε κάποιο σπίτι οι αθώες αυτές ψυχές:

«Με αφορμή χθεσινή ανάρτηση δημότη σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την επίρριψη χωμάτων σε αδέσποτα κουτάβια, ο Δήμος Λεβαδέων αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη για το ατυχές συμβάν και να διευκρινίσει ότι το συνεργείο του Δήμου Λεβαδέων που πραγματοποιεί χωματουργικές εργασίες στην περιοχή δεν γνώριζε την ύπαρξη τους.

Για καλή μας τύχη με την άμεση παρέμβαση της φιλοζωικής οργάνωσης «Εθελοντές Φιλόζωοι Λιβαδειάς» και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας τα κουταβάκια διασώθηκαν και ο Δήμος Λεβαδέων ανέλαβε τη φροντίδα τους με τη μεταφορά τους σε συνεργαζόμενο κτηνίατρο για τον εμβολιασμό τους και για τη στείρωση και τσιπάρισμα του ενήλικου ζώου».