Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χιονιάς: Θα το στρώσει και μέσα στη Λαμία - Προσοχή στον παγετό

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021 12:25 Χιονιάς: Θα το στρώσει και μέσα στη Λαμία - Προσοχή στον παγετό

Ο χιονιάς έρχεται στη Φθιώτιδα με άγριες διαθέσεις, αφού θα έχουμε πυκνές χιονοπτώσεις και θερμοκρασίες που θα κάνουν τους δρόμους παγοδρόμια - Οδηγοί και πεζοί προσοχή.

Σύμφωνα με το συνεργάτη μας Κώστα Λούτα ο χιονιάς, που έρχεται από τα δυτικά, θα επισκεφθεί πρώτα την Ευρυτανία, από νωρίς το βράδυ της Παρασκευής και στη συνέχεια θα έρθει και προς τα κάτω με χιονοπτώσεις σε όλους τους νομούς της Στερεάς, ακόμα και σε πεδινές περιοχές.

Στη Φθιώτιδα το περισσότερο χιόνι θα πέσει από τις 5:00΄ μέχρι τις 11:00΄ το πρωί του Σαββάτου, ενώ οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν σε πιο ήπια μορφή μέχρι το βράδυ του Σαββάτου.

Και στη Λαμία το πρωί του Σαββάτου θα ξυπνήσουμε με την πόλη να είναι ντυμένη στα λευκά, ενώ χιονόνερο ή χιόνι θα πέσει ακόμα και στα παραθαλάσσια τμήματα της βόρειας Φθιώτιδας. Στα νότια του νομού θα χιονίσει περίπου από τα 300μ και πάνω.

Προσοχή στον παγετό

Την Κυριακή θα έχουμε ήλιο με δόντια, αφού ο παγετός θα είναι ολικός σε αρκετές περιοχές του νομού (δηλαδή η θερμοκρασία θα είναι αρνητική καθόλη τη διάρκεια της ημέρας) και το χιόνι θα έχει παγώσει. Στη Λαμία την Κυριακή θα έχουμε θερμοκρασία από -5 έως 0 .

Μεγάλη προσοχή λοιπόν την Κυριακή, λόγω του παγετού, ειδικά στα βόρεια προάστια της πόλης. Οι δρόμοι θα είναι ιδιαίτερα ολισθηροί και ο κίνδυνος ατυχημάτων για πεζούς και οδηγούς πολύ μεγάλος.

Η αισθητή θερμοκρασία την Κυριακή θα είναι πολύ πιο χαμηλή, από αυτή που θα δείχνει το θερμόμετρο, λόγω του παγερού βορειοδυτικού ανέμου.

Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποιες ελάχιστες θερμοκρασίες για την Κυριακή:

  • Καρπενήσι -10
  • Λαμία -5
  • Δομοκός -9
  • Αμφίκλεια -7
  • Μαλεσίνα -6
  • Σπερχειάδα -9

(Ο χάρτης δείχνει τα εκατοστά χιονόστρωσης μέχρι το βράδυ του Σαββάτου)

Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ:

Σε ότι αφορά το χιονιά που έρχεται η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε το απόγευμα της Πέμπτης μεταξύ άλλων αναφέρει.

ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ
α. Από αργά το βράδυ της Παρασκευής (15-01-2021) προς τα ξημερώματα του Σαββάτου, στα ορεινά - ημιορεινά (πλην ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης), οι οποίες στην κεντρική Στερεά και την Πελοπόννησο τις πρωινές ώρες του Σαββάτου θα είναι κατά διαστήματα πυκνές. Από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου θα χιονίσει στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και σε πεδινές περιοχές.

Επίσης, το Σάββατο χιονοπτώσεις, θα σημειωθούν και σε πεδινές περιοχές της δυτικής - κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και στη Θεσσαλία και τις βορειότερες περιοχές της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας
όπου κατά διαστήματα πιθανώς να είναι πιο πυκνές.

β. Την Κυριακή στα δυτικά οι χιονοπτώσεις αναμένεται πρόσκαιρα να σταματήσουν. Στα ανατολικά όμως και κυρίως, στα προσήνεμα της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, στην Εύβοια και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου θα συνεχιστούν κατά διαστήματα και σε πεδινές περιοχές.

ΔΕΥΤΕΡΑ (18-01-2021) - ΤΡΙΤΗ (19-01-2021)
Μία νέα ατμοσφαιρική διαταραχή από τα νοτιοδυτικά, θα προκαλέσει εκ νέου επιδείνωση του καιρού, κυρίως στις κεντρικές και νότιεςπεριοχές.

ΠΑΓΕΤΟΣ θα επικρατήσει όλες τις ημέρες μέχρι την Τρίτη (19-01-2021) κατά τις βραδινές και τις πρωινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά όπου στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός. Επιπλέον, σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, το Σάββατο και την Κυριακή, θα είναι ολικός.