Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στερεά: Βαριά πρόστιμα σε κομμωτήριο και ανθοπωλείο

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021 12:30 Στερεά: Βαριά πρόστιμα σε κομμωτήριο και ανθοπωλείο

Τρεις συλλήψεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας επιχείρησης…

71.788 έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου σε όλη τη χώρα για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Μαζί με τις 1.395 παραβάσεις και έξι (6) συλλήψεις εκ των οποίων οι τρεις (3) ήταν στη Στερεά.

Εκτός από τον ιδιοκτήτη καφετέριας που άνοιξε την επιχείρησή του και σέρβιρε σε πελάτες στη Λαμία, είχαμε άλλε δύο συλλήψεις και 5χιλιαρα σε ιδιοκτήτες κομμωτηρίου και ανθοπωλείου στη Χαλκίδα.

Ειδικότερα στην πρώτη περίπτωση, οι αστυνομικοί βρήκαν ανοικτό το κουρείο που ανήκει σε 39χρονο Πακιστανό και έναν ομοεθνή του 33 ετών να κουρεύει πελάτη. Συνελήφθη ο 33χρονος, ενώ αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου ο ιδιοκτήτης. Επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ και στον πελάτη 300 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση.

Στην άλλη περίπτωση, συνελήφθη 68χρονος προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος πώλησης λουλουδιών πλησίον του Νέου Κοιμητηρίου Χαλκίδας γιατί προμήθευε άνθη πελάτες.

Παρόμοιες καταστάσεις σημειώθηκαν στη Δυτική Ελλάδα με

• σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφενείου,

• 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφενείου και από 300 ευρώ πρόστιμο σε (2) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στην Κεντρική Μακεδονία, 1.500 ευρώ πρόστιμο και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας πωλήσεων σε πωλητή λαϊκής αγοράς, για μη τήρηση αποστάσεων στους πάγκους.

Στο Νότιο Αιγαίο, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ημεδαπό, για διοργάνωση συνάθροισης σε αθλητικό σύνδεσμο και από 300 ευρώ πρόστιμο σε (5) συμμετέχοντες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Σημειώνουμε επίσης ότι για παραβάσεις που αφορούν τον περιορισμό κίνησης βεβαιώθηκαν 1.108, εκ των οποίων οι 76 στη Στερεά Ελλάδα, ενώ για μη χρήση μάσκας 280 παραβάσεις με τις 19 από αυτές στην Περιφέρεια Στερεάς.