Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιμένει ο κτηνοτρόφος για κλοπή από τις Μοναχές της Μονής στη Φωκίδα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021 13:00 Επιμένει ο κτηνοτρόφος για κλοπή από τις Μοναχές της Μονής στη Φωκίδα

Απάντηση στην απάντηση της Ιεράς Μητρόπολης Φωκίδας για την υπόθεση με τα υλικά που αφαιρέθηκαν από το ποιμνιοστάσιο του και βρέθηκαν εντός της Μονής Παναγίας Κουτσουριώτισσας, έστειλε ο μηνυτής κτηνοτρόφος, χαρακτηρίζοντάς τη ψευδή και ανυπόστατη.

Ο κ. Κοκμοτός περιγράφει αυτά που μας είχε επισημάνει και είχαμε καταγράψει και στο ρεπορτάζ και επιπλέον επώνυμα καταγγέλλει τη Μητρόπολη Φωκίδας για διαστρέβλωση των πραγματικών γεγονότων.

Επειδή η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης παραθέτουμε την απάντηση του κτηνοτρόφου - χωρίς το υστερόγραφο που απευθύνεται σε ΜΜΕ του νομού Φωκίδας και δεν αφορούν την ουσία της υπόθεσης, αλλά ούτε και τους αναγνώστες του LamiaReport. Το ίδιο θα πράξουμε και για την καταγραφή οποιασδήποτε αντίδρασης για το θέμα από μέρος της Ιεράς Μητρόπολης Φωκίδας.

«Προς αποκατάσταση της αλήθειας και ενημέρωσης του κοινού, σας γνωρίζουμε ότι όλα όσα αναφέρει ο Μητροπολίτης Φωκίδας είναι ψευδή και ανυπόστατα.

1ον Η υπ’ αριθ. 16/ΤΠ/2006  τελεσίδικη απόφαση που επικαλείται ο Μητροπολίτης Φωκίδας, αφορά άλλο επίδικο αγροτεμάχιο έκτασης 300τ.μ., το οποίο δόλια η προηγούμενη μοναχική αδελφότητα με δικαστική απόφαση κατέλαβε.  

2ον Το κτίσμα χρησιμοποιούνταν κυρίως ως αποθηκευτικός χώρος και  ήταν ασφαλισμένο με βαριά λουκέτα, τα οποία οι μοναχές διέρρηξαν και άρπαξαν αξίας πράγματα, τα οποία καταγράφηκαν ως κλοπιμαία από τις Αστυνομικές αρχές παρουσία Δικαστικού λειτουργού και ασκήθηκαν αυτεπάγγελτα οι προβλεπόμενες διώξεις.

3ον Τα κλοπιμαία κάθε άλλο παρά ευτελούς αξίας ήταν, αφού αποξηλώθηκαν από την εν λόγω εγκατάσταση και τοποθετήθηκαν σε αυθαίρετες κατασκευές της Μονής (Συρόμενες πόρτες βαρέους τύπου και μεγάλων διαστάσεων-Μεταλλικά παράθυρα-Μεταλλικά κάγκελα-Ανυψωτικό μηχανήματα-Μεταλλικές σκάλες-Πλέγμα περίφραξης βαρέως τύπου και άλλα).

4ον Η εν λόγω εγκατάσταση δεν βρίσκεται σε χώρο της Μονής, αλλά σε χώρο παραχωρημένο από το Δασαρχείο και έχει κατασκευαστεί με Ευρωπαϊκά Προγράμματα.

5ον Η σπουδή της Μητροπόλεως Φωκίδος με την εν λόγω ανακοίνωση να διαστρεβλώσει τα πραγματικά γεγονότα, της αφαιρεί το ρόλο του Πνευματικού Φάρου του Νομού.

Κλείνοντας παραδίδουμε στην κρίση του Λαού της Φωκίδας προκειμένου να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα, για το ποιόν και το ήθος του Ιεράρχη τους καθώς και αυτών που κρύβονται πίσω από την ανακοίνωση και τον καθοδηγούν για δικούς τους λόγους και την εξυπηρέτηση των ανίερων σκοπών τους».