Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανεξέλεγκτοι οι ρομά στην Ανατολική Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021 18:54 Ανεξέλεγκτοι οι ρομά στην Ανατολική Φθιώτιδα

Αναστάτωση έχουν επιφέρει τα επεισόδια που διαδραματίζονται σχεδόν σε καθημερινή βάση με πρωταγωνιστές τους Ρομά στην περιοχή της Ανατολικής Φθιώτιδας, σε Πελασγία και Γλύφα, στους ντόπιους κατοίκους.

Συγκεκριμένα το βράδυ της Πέμπτης (15/01) κυκλοφορούσαν ανενόχλητοι και περιφέρονταν στους δρόμους της Πελασγίας, γιορτάζοντας την Πρωτοχρονιά (γι αυτούς), χωρίς να συγκινούνται από τα περιοριστικά μέτρα αλλά και την απαγόρευση συναθροίσεων.

Δεν έφτανε μόνο αυτό, σήμερα Παρασκευή (16/01), μέρα μεσημέρι εισήλθαν σε οικία στην Γλύφα Φθιώτιδας, με σκοπό να κλέψουν.

Αξίζει να σημειωθεί πώς σχεδόν πριν ένα μήνα σε διπλανή οικία, εισήλθαν οι ίδιοι Ρομά και αναστάτωσαν όλους τους χώρους, προκειμένου να αναζητήσουν αντικείμενα αξία.

Σύμφωνα, με μαρτυρίες περιοίκων, οι συγκεκριμένοι Ρομά επισκέπτονται την Γλύφα και στοχοποιούν οικίες για τις επόμενες επιδρομές.

Την αγανάκτησή τους, εκφράζουν μέσω του LamiaReport, οι κάτοικοι και των δύο περιοχών, τονίζοντας πώς τα περιοριστικά μέτρα και η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύουν μόνο για τους ντόπιους κατοίκους.

«Πλέον το θράσος τους δεν τους περιορίζει μέρα μεσημέρι να προβαίνουν σε κάθε ενέργειά τους, με οποιοδήποτε κόστος. Ένα περιπολικό δεν αρκεί να αστυνομεύσει από την Αγ. Μαρίνα έως την Γλύφα....», τονίζει στο LamiaReport κάτοικος της περιοχής.