Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξεκίνησε η επέλαση του χιονιά σε Φθιώτιδα και Ευρυτανία

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021 22:04 Ξεκίνησε η επέλαση του χιονιά σε Φθιώτιδα και Ευρυτανία

Οι χιονοπτώσεις ξεκίνησαν και θα ενταθούν τις επόμενες ώρες - Σε θέση μάχης τα εκχιονιστικά για να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς.

Η επέλαση του χιονιά στη Στερεά ξεκίνησε από την Ευρυτανία όπου λίγο μετά τις 8:00΄το βράδυ της παρασκευής άρχισε να χιονίζει μέσα στο Καρπενήσι και την ευρύτερη περιοχή.

Δείτε στους παρακάτω συνδέσμους από live κάμερες τι κάνει αυτή ωρα στο Καρπενήσι.

karpenisitv1.click2stream.com
 
karpenisi.forecastweather.gr

Ο δρόμος στη Ράχη δεν έχει ακόμα πρόβλημα κυκλοφορίας και τα μηχανήματα της περιφέρειας είναι ετοιμοπόλεμα για να παρέμβουν όπου χρειαστεί.

Χιόνι πέφτει και στα ορεινά χωριά της Φθιώτιδας, αλλά και σε περιοχές ημιορεινές περιοχές από τα 600 μέτρα και πάνω, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν αναφερθεί προβλήματα στους δρόμους..

Οι φωτογραφίες που μας έστειλε φίλος αναγνώστης είναι από την περιοχή της Αμφίκλειας προς Φτερόλακα Παρνασσού από το απόγευμα της Παρασκευής όπου μέσα σε λίγα λεπτά όλα ντύθηκαν στα λευκά.

Από το ξημέρωμα του Σαββάτου τα χιόνια θα κατέβουν και πιο πεδινές περιοχές του νομού Φθιώτιδας, ενώ χιόνι θα πέσει και μέσα στη Λαμία (δείτε εδώ)

Προσοχή στον παγετό

Την Κυριακή θα έχουμε ήλιο με δόντια, αφού ο παγετός θα είναι ολικός σε αρκετές περιοχές του νομού (δηλαδή η θερμοκρασία θα είναι αρνητική καθόλη τη διάρκεια της ημέρας) και το χιόνι θα έχει παγώσει. Στη Λαμία την Κυριακή θα έχουμε θερμοκρασία από -5 έως 0 .

Μεγάλη προσοχή λοιπόν την Κυριακή, λόγω του παγετού, ειδικά στα βόρεια προάστια της πόλης. Οι δρόμοι θα είναι ιδιαίτερα ολισθηροί και ο κίνδυνος ατυχημάτων για πεζούς και οδηγούς πολύ μεγάλος.

Η αισθητή θερμοκρασία την Κυριακή θα είναι πολύ πιο χαμηλή, από αυτή που θα δείχνει το θερμόμετρο, λόγω του παγερού βορειοδυτικού ανέμου.