Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στερεά: Σε εξέλιξη η επέλαση του χιονιά - Ποιες περιοχές «χτύπησε»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021 10:36 Στερεά: Σε εξέλιξη η επέλαση του χιονιά - Ποιες περιοχές «χτύπησε»

Δυστυχώς ή ευτυχώς, το χαμηλό «Λέανδρος» κινήθηκε νοτιότερα από το αναμενόμενο με αποτέλεσμα το θερμό του μέτωπο να επηρεάσει τη νότια Φθιώτιδα, τη Βοιωτία και τη δυτική-βόρεια Αττική.

Ενδεικτικά χιόνι και θερμοκρασίες γύρω και κάτω από το μηδέν έχουμε ακόμη και σε πεδινές περιοχές, όπως Θήβα, Κωπαΐδα, Λιβαδειά και Λευκοχώρι Ελάτειας.

Σύμφωνα με το συνεργάτη μας Κώστα Λούτα το χαμηλό κινείται πλέον προς το νότιο Αιγαίο.

Δείτε τον χάρτη με την κίνηση του «χαμηλού»:

Ένας πιο... διαφωτιστικός χάρτης:

Αυτό πρακτικά σημαίνει για την περιοχή μας πολύ κρύο από το μεσημέρι και το απόγευμα (2-6μμ) που θα ανοίξουν οι πύλες του ψύχους από τη Θεσσαλία. Αυτή η υποτροπή του καιρού με πτώση της θερμοκρασίας φέρνει και κάποιο χιόνι μέσα στην πόλη της Λαμίας. Το μεγαλύτερο μέρος του υετού βέβαια χάθηκε σε βροχή-χιονόνερο και έτσι δε φαίνεται να το στρώνει στο κέντρο, παρά μόνο στις γνωστές επιφάνειες (αμάξια, στέγες, χόρτα).

Σε κάθε περίπτωση οι χτεσινές προγνώσεις που έκαναν λόγο για 5-10εκ (με άνω όριο τα 15-20εκ) μέσα στη πόλη έχουν πέσει έξω! Όπως σημειώνει ο συνεργάτης μας «τα μοντέλα δεν είναι παρά αριθμητικές προσομοιώσεις των διεργασιών που συντελούνται στην ατμόσφαιρα και τα σφάλματα (άλλοτε μικρά και άλλοτε μεγάλα) είναι αναπόφευκτα. Ο καιρός έχει και θα έχει πάντοτε τον τελευταίο λόγο…».

Προειδοποιήσεις Αστυνομίας

Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο αναζητήστε τις νεότερες ανακοινώσεις της ΓΕΠΑΔ Στερεάς όπου υπάρχει αναλυτική ενημέρωση.